MENIU

Numele Arenei Naționale, scos la LICITAȚIE. Propunere surpriză pe masa lui Nicușor Dan.

Arena Națională 1 Decembrie (FB/Nicușor Dan)

Propunere inedită pentru primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Consilierii USR PLUS i-au cerut acestuia să scoată la licitație denumirea Arena Națională, pentru a atrage măcar suma de bani necesară întreținerii acesteia.

Potrivit notei de fundamentare a solicitării, Arena Națională, ale cărei costuri de construcție și amenajare au depășit 200 de milioane de euro, dar în ultimii 2 ani a avut pierderi de 16 și respectiv 22 de milioane de lei.

Consilierii USR PLUS spun că există exemplul orașelor mari, precum Munchen și Frankfurt, care atrag sponsorizări de 6, respectiv 5.5 milioane de euro anual prin îbchrierea numelui arenei sportive repreentativeacest mecanism.

"Banii atrași prin închirierea numelui Arenei Naționale pentru o anumită perioadă pot fi cheltuiți pentru întreținerea acesteia, iar fondurile care se duc acum din buget pentru întreținere să fie cheltuiți pentru dezvoltarea sportului bucureștean în rândul copiilor, de exemplu”, a declarat Florin Covaci, inițiatorul demersului.

Dacă propunerea USR PLUS de scoatere a numelui Arenei Naționale la licitație va fi pusă în practică de către primărie, pot fi generate venituri importante, în locul pierderilor pe care Arena le înregistrează în prezent.