MENIU

Numărul refugiaţilor care fug din SUA spre Canada s-a dublat. Trump, întâlnire cu Trudeau

Refugiații fug din SUA

Numărul refugiaţilor, care fug din Statele Unite spre Canada, s-a dublat în ultima lună. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, se va întâlni luni pentru prima dată cu premierul liberal al Canadei, Justin Trudeau.

Numărul refugiaţilor, care fug din Statele Unite spre Canada, s-a dublat în ultima lună.

Iar cererile totale de azil, în statul nord-american, au crescut de zece ori într-un an, graţie atitudinii primitoare a canadienilor, în contrast cu retorica de la Washington.

O familie de refugiaţi sirieni, speriată de politica lui Donald Trump, şi-a căutat refugiul în Canada.

Cu câteva genţi şi un copil în cărucior, oamenii au plecat pe jos la -15 grade Celsius. Au încercat să treacă graniţa din statul New York în Quebec, dar au fost opriţi de poliţiştii de frontieră canadieni. Familia va fi mutată într-un centru pentru imigranţi.

Săptămâna trecută, mai multe sute de imigranți fără acte legale au fost arestați și expulzați în mai multe operațiuni simultane desfășurate de ICE (Immigration and Customs Enforcement), agenția federală vamală și de imigrație, mai ales în orașele Los Angeles, New York, Chicago și Austin (Texas).

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, se va întâlni pentru prima dată cu premierul liberal al Canadei, Justin Trudeau, iar discuţia ar putea să fie una tensionată, având în vedere că politicienii canadieni se aşteaptă ca Trudeau să critice abordarea aleasă vizavi de drepturile omului şi imigraţie de noul ocupant al Casei Albe.

De asemenea, relaţiile comerciale ar urma să conducă agenda de discuţii dintre Trudeau şi Trump, după ce liderul american a cerut renegocierea NAFTA şi a abordat o atitudine mult mai protecţionistă cu privire la economia Statelor Unite.

Mai multe articole despre:
refugiaţi Donald Trump