MENIU

Nuclearelectrica a scos la vânzare un pachet URIAŞ de energie

<p>Nuclearelectrica</p>

NUCLEARELECTRICA a scos la vânzare pe bursa de energie OPCOM un pachet de 1,67 milioane MWh de energie, echivalentul a 15,8% din producţia companiei estimată pentru acest an, pentru care vrea să încaseze 285,2 milioane de lei (62,9 milioane de euro).

NUCLEARELECTRICA. Licitația este programată pentru 23 ianuarie, iar energia urmează să fie livrată în perioada 1 februarie 2014-31 decembrie 2015, potrivit datelor OPCOM.

NUCLEARELECTRICA estimează că va produce 10,54 milioane MWh de energie în acest an, în scădere cu 1,3% faţă de nivelul atins în 2013.

Oferta NUCLEARELECTRICA este atipică, având în vedere că producătorii de energie scot la vânzare pe OPCOM pachete mai mici, pentru a-și crește șansele de a vinde.

Un pachet atât de mare de energie ar putea acoperi consumul unor mari companii, precum producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) și combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați.

Producția de energie a României a fost anul trecut 58,5 TWh, astfel că pachetul de energie scos la vânzare de Nuclearelectrica reprezintă 2,8% din total.

Compania a încheiat deja 38 de contracte pentru vânzarea de energie electrică pe piaţa concurenţială pentru 2,9 milioane MWh, volumul reprezentând 27,65% din producţia estimată pentru acest an.

Nuclearelectrica administrează centrala nuclearelectrică de la Cernavodă, singura din România. Cetrala funcționează cu două reactoare, care acoperă aproximativ 28% din consumul de energie la nivel naţional.

Mai multe articole despre:
energie Nuclearelectrica