MENIU

Nu vei mai consuma niciodată sucuri carbogazoase după ce vei citi asta

Nu vei mai consuma niciodată sucuri crbogzoase după ce vei citi asta

Statisticile privind consumul de sucuri carbogazoase sunt îngrijorătoare. Aproape jumătate din populaţia Americii consumă cel puţin o doză de suc pe zi, în ciuda efectelor negative pe care le acesta pentru sănătate. Voi ştiţi de ce nu e bine să beţi sucuri carbogazoase foarte des? Iată câteva motive!

1. Îngraşă. Conform unor studii, persoanele care beau sucuri carbogazoase se îngraşă cu 70% mai mult decât cele care nu consumă aşa ceva, iar asta din cauza zaharurilor din băutură.

2. Aspartamul, folosit pentru îndulcire, e mai periculos decât zahărul clasic. Deşi e folosit tocmai pentru a îndulci o băutură fără a-i adăuga şi calorii, el face foarte mult rău. Printre altele, provoacă dureri de cap, oboseală cronică, depresie şi chiar cancer.

3. Pot duce la apariţia cancerului. Culoarea de la Cola, spre exemplu, nu provine din caramel, ci e obţinută din sulfiţi şi amoniac. În urmă unor studii s-a dovedit că acestea provoacă la şoareci cancer pulmonar şi cancer hepatic. Aşadar, riscul apariţiei la om a acestei maladii este destul de mare.

4. Osteoporoză. Sucurile carbogazoase scad densitatea osoasă, iar drept urmare oasele devin mult mai fragile.

5. Rinichii nu mai funcţionează în parametri optimi.

Alte efecte negative ale consumului de sucuri carbogazoase: hipertensiune, îmbătrânire prematură, căderea dinţilor, depresie, diabet etc, potrivit bzi.ro.

Mai multe articole despre:
sănătate băuturi corp băuturi carbogazoase