MENIU

Nu-ţi lăsa copilul să stea în această poziţie! Uite cum îi afectează sănătatea

Nu-ţi lăsa copilul să stea în această poziţie! Uite cum îi afectează sănătatea

Atunci când se joacă, cei mici tind să adopte poziţii aparent confortabile, însă unele sunt un adevărat pericol pentru sănătatea lor. De exemplu, nu îi lăsaţi pe copii să-ţi ţină picioarele în formă de "W". Copii apelează la ea pentru că necesită mai puţin control postural şi îi permite să stea concentrat mai mult timp pe o sarcină sau pe joc.

Această poziţie corporală, destul de obişnuită, poate duce însă la o serie de probleme ortopedice grave şi este dăunătoare pentru întreagă dezvoltare a corpului. Este periculoasă, în special, pentru copiii mici, ale căror corpuri sunt încă încă în dezvoltare. Aceştia nu vor putea să îşi mute uşor greutatea de pe un picior pe altul sau să îşi rotească trunchiul. Ea pune presiune asupra încheieturilor genunchilor şi gleznelor, ducând la probleme de deplasare şi de păstrare a echilibrului.

Această poziţie provoacă scurtarea şi subţierea musculaturii soldului şi a coapsei, din cauza cărora copiii vor capătă "piciorul de porumbel" (picioare orientate spre interior) sau vor avea dureri de spate ori în zona pelviană, la maturitate.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
sănătate copii articulaţii glezne poziţie w