MENIU

Nu mai forțați copiii să mănânce fructe imediat după masa de prânz! Ce se poate întâmpla

Dacă a venit copilul acasă de la grădiniță și descoperiți în rucsac mărul primit după masa de prânz, nu-l mai certați că nu l-a mâncat! Fără să știe, el a luat cea mai bună decizie. 

Sunt deja ani buni de când nutriționiștii recomandă o pauză de la jumătate de oră, până la două ore între o masă și o porție de fructe, dar adulții continuă să ignore acest sfat, din comoditate, ambiție prostească sau ignoranță.

Din nefericire, induc acest obicei riscant pentru sănătate și celor mici, creându-le un automatism la care, la vârste mai mari, vor renunța cu greu. Sunt adulți care aduc ca argument zicala că un măr pe zi ține doctorul departe de casă. Așa este, dar nu mâncat după ciorbă, friptură și cartofi.

Noi am mai abordat acest subiect, dar copiii continuă să primească la grădiniță fructe după masa de prânz, prin urmare rețineți câteva informații și decideți în cunoștință de cauză! În primul rând, aflați că este sănătos să mâncăm fructele înainte de masă, pentru ca nutrienții să fie mai bine absorbiți de organism. Și, de ce nu, să mai taie din pofta de mâncare.

Cel mai bine este să le transformăm în gustare la ora 11, sau după-amiază, înainte de ora 18. Seara este un moment prost pentru fructe, pentru că metabolismul devine mai lent, iar în loc să genereze energie, glucidele se transformă în țesut adipos. Cel mai prost moment este însă după carbohidrați și proteine. Medicina tradițională chineză ne învață că fructele au nevoie doar de un sfert din timpul celorlalte alimente pentru a traversa stomacul.

Ele intră însă în fermentație și deranjează digestia lipidelor și proteinelor, care ajung să putrezească. Iar asta înseamnă că nu se vor mai descompune în nutrienți. Dar mai înseamnă și că în colon vor ajunge toxine în exces, iar de aici, problemele încep să curgă.

Cea mai ușoară este constipația, cea mai gravă - cancerul. Așadar, dacă adulții nu se pot dezobișnui de comportamente nocive, pot, în schimb, să le inducă celor pe care i-au adus pe lume un regim sănătos. Și pot începe prin a cere directorilor de grădinițe să nu mai dea fructe copiilor imediat după masa de prânz.

 
Mai multe articole despre:
fresh refresh