MENIU

NU iese fum fara foc? De ce ar putea Vodafone si RCS-RDS sa isi uneasca fortele

Vodafone şi RCS-RDS ar putea face obiectul unei tranzacţii fără precedent în piaţa telecom din România, pe fondul intrării în piaţă a gigantului german T-Mobile. Chiar daca RCS-RDS a respins vehement informaţia prezentată de Robert Turcescu, GadgetReport.ro relatează că nu este exclus ca toamna acestui an să ne aducă surprize foarte plăcute în materie  de abonamente şi telefoane, în condiţiile în care războiul ofertelor va fi mai încins ca niciodată.

Robert Turcescu a scris, miercuri, pe contul sau de Facebook, ca “Vodafone e la un pas sa achizitioneze de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date”, afirmand ca ar exista un precontract in acest sens si ca tranzactia finala s-ar “invarti” in jurul a 1-1,5 miliarde de euro.

 Oficialii Vodafone  nu au comentat informaţia în timp ce RCS-RDS a respins-o ca fiind nefundamentată.

 “Informaţiile postate de jurnalistul Robert Turcescu pe contul său de Facebook privind o presupusă vânzare a operaţiunilor de distribuţie prin cablu, telefonie şi  internet ale companiei RCS & RDS sunt complet false, neavând nici o bază reală”, au declarat reprezentanţii RCS&RDS.

 Cert este că speculaţia lui Turcescu vine în contextul în care  RCS-RDS a încheiat, luna trecută, un acord de roaming cu Vodafone pe o perioadă de 2 ani, prin care şi-a extins acoperirea la nivel naţional pentru serviciile de telefonie mobila (Digi Mobil).

 Prin această decizie, RCS-RDS a închiriat practic spaţiu pe reţeaua de relee de telefonie mobilă a Vodafone. Din luna iulie 2014, roamingul national va fi disponibil si pentru serviciul de date mobile.

 Pe de altă, o astfel de preluare ar putea fi justificată de modificarea fundamentală a condiţiilor din piaţa telecom, din toamnă, odată cu preluarea afacerilor Cosmote-Romtelecom de către nemţii de la T-Mobile.

 Aceştia ar urma să lanseze o campanie de promovare fără precedent, iar concurenţa îşi vede de pe acum ameninţate poziţiile.

 Continuarea materialului îl citiţi pe GadgetReport.ro

Mai multe articole despre:
afacere Turcescu Vodafone tranzacţie T-Mobile RCS-RDS