MENIU

"Nu există femei la Cina cea de Taină". Scandal în Biserica Catolică declanșat de un episcop rebel

Episcopul și-a dat demisia

Un episcop chilian trebuia să rezolve imensul scandal sexual care a lovit biserica sud-americană, dar a pus mai mult gaz pe foc.

Un episcop chilian numit în funcție de Papa Francisc acum mai puțin de o lună a demisionat după ce a făcut câteva declarații controversate despre lipsa femeilor de la Cina cea de Taină, scrie Guardian.

Arhidioceza de Santiago nu a precizat care este motivul demisiei lui Irarrazaval, dar a spus că Papa Francisc i-a acceptat demisia pentru ”unitatea și binele Bisericii”.

Scurtul mandat al episcopului a început în mai, cu un interviu în care a spus că nu există femei la masa de la Cina cea de Taină și trebuie să respectăm acest lucru.

”Iisus Hristos a luat niște decizii, ele nu erau ideologice…și noi vrem să-i fim credincioși lui Iisus Hristos”, a spus el pe acest subiect.

El a adăugat că poate femeilor ”le place să stea în camera din spate”, potrivit Hotnews.

Carlos Eugenio Irarrazaval a fost numit în funcție de Suveranul Pontif pentru a contribui la eforturile de restabilire a credibilității Bisericii Catolice după un masiv scandal sexual, cu sute de acuzații la adresa clericilor, acum anchetate de procurorii chilieni.

Mai multe articole despre:
episcop Cina cea de taina