MENIU

Nu e ca nicio altă balerină. Fata care vrea să schimbe toate regulile - FOTO

 „Lumea artei nu poate discrimina” - Asta și-a spus adolescenta Stephanie Kurlow, atunci când și-a propus să devină balerină profesionistă. A împiedicat-o însă faptul că în 2010 familia i s-a convertit la Islam. Fata de 14 ani nu a renunțat la vis și a decis că va deveni prima balerină din lume care iese pe scenă purtând hijab.

Stephanie este stabilită la Sydney şi ținând cont de marea dorință pe care și-a pus-o, aceea de a cuceri lumea baletului purtând hijab, fata a lansat o campanie de colectare de fonduri (10 000$) care să o ajute să  meargă la o școală de balet, acolo unde ar urma nu doar să învețe, ci să-și practice și convingerile religioase. În acest mod, vrea să arate oamenilor că religia nu poate sta în calea unui om care a decis să se dedice artei.

„Vreau să unesc oamenii, devenind prima balerină musulmană. Așa îi voi ajuta pe mulți oameni să creadă în sine, indiferent de credință, rasă ori culoarea pielii. Mi-aș dori ca generațiile care vin să moștenească o lume mai tolerantă și mai armonioasă. Vreau să le ofer șansa generațiilor care vin să-și schimbe atitudinea față de lumea înconjurătoare prin forța miraculoasă a artei.

Aud tot felul de șușoteli că n-aș putea ieși pe scenă cu hijab. Unii oameni din balet nu mă văd pe mine, ci îmi văd doar hainele pe care le port. Nu e o simplă haină, ea înseamnă totul pentru mine”, mărturisește fata.

Adolescenta practică baletul de la 2 ani, iar pentru că a devenit laureată a numeroase premii, și-a creat chiar și un cont de Instagram unde își promovează visul.

Sursa: ea.md.

Mai multe articole despre:
islam balet hijab Stephanie Kurlow