MENIU

CSM nu a întrunit cvorumul pentru validarea Adinei Florea la conducerea Secției Speciale

Adina Florea DNA

CSM nu a întrunit, nici luni, cvorumul pentru validarea Adinei Florea la șefia Secției Speciale. Florea a obținut cel mai mare punctaj în comisia din Consiliul Superior al Magistraturii care a analizat candidaturile. 

Procurorii Adina Florea, Sorin Eugen Iasinovschi şi Bogdan Ciprian Pîrlog au susținut, săptămâna trecută, la Consiliul Superior al Magistraturii, interviurile pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Concursul are loc după ce Gheorghe Stan a fost numit judecător CCR.

Inițial, candidatura lui Bogdan Ciprian Pîrlog a fost respinsă, motivul fiind „lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcția de procuror”, ca, ulterior, pe 4 iunie, plenul CSM să admită contestația acestuia.

Adina Florea, dezvăluiri incediare la interviul pentru șefia Secției Speciale

Fost procuror general al Constanţei, dar şi prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, magistratul Adina Florea a devenit celebru pentru clinciurile avute cu primarul Radu Mazăre, în legătură cu dosarul penal Zvastica, deschis pe numele edilului după ce acesta a defilat în uniformă de nazist la o prezentare de modă, în vara anului 2009. 

Mai multe articole despre:
secția specială