MENIU

Noutăți în cazul bebelușilor de la "Marie Curie". Alți 45, internați în spitalele din Argeș

<p>Doi bebeluşi din Argeş diagnosticați cu enterocolită, transferaţi la Bucureşti</p>

Unul dintre bebelușii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, a fost mutat de la Terapie Intensivă pe Secția de Nefrologie. Astfel, toți cei patru copii cu sindrom hemolitic-uremic, care au mai rămas la "Marie Curie", sunt la Secția de Nefrologie, iar doar trei dintre aceștia mai fac dializă. Pe de altă parte, numărul copiilor cu scaune diareice, internați în spitalele din Argeș, a scăzut la 45.

UPDATE, miercuri: Numărul copiilor internaţi în spitalele din Argeş a scăzut, ajungând la 45. Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Argeş, în spitale mai sunt internaţi 45 de copii cu probleme digestive, din care 36 sunt mai mici de doi ani, informează Mediafax.

UPDATE, miercuri: Copilul din Mioveni diagnosticat cu sindrom hemolitic-uremic, internat la Spitalul ''Marie Curie'', a fost mutat miercuri de la Terapie Intensivă pe Secția de Nefrologie, potrivit Agerpres.

"Toți cei patru copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt sus, la Secția de Nefrologie. Nu mai este niciunul în Terapie Intensivă. Își continuă tratamentul sus pe Secția de Nefrologie — trei cu dializă și unul fără", a afirmat șefa Secției de Nefrologie de la ''Marie Curie''

UPDATE: Părinţii copiilor internaţi pe Secţia de Nefrologie a Spitalului "Marie Curie" au recunoscut că și-au hrănit constant micuții cu brânză de vaci de la fabrica unde s-a găsit bacteria E.coli, potrivit Realitatea TV. 

UPDATE: La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 48 de copii, dintre care 39 mai mici de doi ani, iar la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență sunt opt copii, jumătate dintre ei cu vârsta de sub doi ani. Câte trei copii mai mici de doi ani se află în secțiile de pediatrie ale Spitalului Municipal Câmpulung Muscel și Spitalului Municipal Curtea de Argeș. În ultimele 24 de ore, niciun copil cu această simptomatologie nu a fost transferat la unități medicale din București, potrivit datelor centralizate de Instituția Prefectului Argeș, potrivit Agerpres.

UPDATE: Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, la Palatul Parlamentului, că vor fi extinse controalele în magazine, după ce Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, luni, că a descoperit bacteria E.coli în probele recoltate de la o familie din Bacău, dar şi de la o unitate de prelucrare a laptelui din Argeş, potrivit Realitatea TV.

"Există un sistem de alertă rapidă, producatorul respectiv, produsele respective se verifica. S-a verificat sursa de apă, nu sunt probleme. S-a verificat sanatatea muncitorilor, nu sunt probleme. Se merge în continuare pe verificări, dar nu putem verifica în toată țara, toate produsele. În principiu, acolo unde a fost maturare, saramură, nu e problemă. La Bacău, a fost recoltată o probă de la un pui crescut în curte, aflat în frigiderul unei familii care a fost afectată (...) Doar Ministerul Sănătății poate trage concluziile necesare. Noi doar punem la dispoziție informațiile (...) În mod cert s-a mers la cele două ferme care livrează laptele fabricii în discuție. Produsele care clar sunt de genul brânzei proaspete de vaci sigur că au fost oprite", a declarat ministrul Agriculturii. 

UPDATE: Medicul Mihaela Bălgrădean, șefa Secției de Nefrologie a Spitalului "Marie Curie", a declarat că se mai află internați, la ora actuală, patru copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care trei pe Secția de Nefrologie. Unul dintre aceștia va pleca acasă.

"Deci vor ramane numai doi copii, care fac si dializa peritoneala. Este vorba de cei mai proaspat veniti. Copilul din Terapie Intensiva sa spunem ca se simte putin mai bine, ca inregistreaza mici progrese, dar avand in vedere complicatiile neurologice, ne mentinem rezervati asupra ceea se va intampla", a adaugat medicul.

O lună de la internarea primului bebeluș la "Marie Curie" 

 

"Astăzi suntem în ziua în care am primit primul copil cu sindrom hemolitic-uremic, în urmă cu o lună. Am primit 14 pacienți. Dintre aceștia, va pleca acasă cel de-al șaselea pacient. Faptul că al șaselea pacient pleacă, astăzi, acasă e o mare bucurie. Acum, avem încă șase pacienți cu sindrom hemolitic-uremic internați. Patru (n.r - unul pleacă acasă) sunt pe Secția de Nefrologie și un pacient se află în Secția de Terapie Intensivă. Din acești patru, trei fac dializă peritoneală, iar cel de-al patrulea va pleca, posibil, mâine acasă", declara, luni, medicul Mihaela Bălgrădean, șefa Secției de Nefrologie a Spitalului "Marie Curie" din Capitală.

În ceea ce privește băiețelul plimbat în nu mai puţin de cinci spitale, înainte să ajungă la "Marie Curie", acesta se află în continuare la Terapie Intensivă, medicul explicând că "în situația lui s-au înregistrat complicații neurologice, care sunt departe de a fi stopate".

"Evoluția lui este încă gravă. Nu este intubat, însă, din punct de vedere neuroglogic nu putem spune, încă, cum va evolua nici ca prognostic vital, nici ca prognostic al sechelelor, ce se pot înregistra mai târziu. Prognosticul este rezervat încă pentru că nu avem încă argumente suficiente pentru a spune că această evoluție neorologică care s-a înregistrat progresiv de la debutul bolii este oprită", afirma, în urmă cu o zi, medicul Mihaela Bălgrădean.

Luni dimineață, cel de-al șaselea bebeluș, din cei 14 internați cu sindrom hemolitic - uremic, a fost externat. Copilul care a plecat acasă este un băiețel, în vârstă de zece luni, care a stat în spital trei săptămâni și a făcut dializă 14 zile.

Tatăl său a anunțat că ia în calcul posibilitatea de a acționa în judecată, împreună cu părinții altor copii, care suferă de aceeași afecțiune, Spitalul de Pediatrie din Pitești, potrivit HotNews.ro.

"Am mai stat trei zile la Pitesti degeaba, mai rau s-a inrautatit situatia. Medicii de la Spitalul din Pitesti m-au trimis de la pediatrie la infectioase pentru ca medicul de garda era foarte obosit, dormea. Mi-au zis asistentele si nu-l trezesc. M-au trimis la infectioase unde imi spuneau ca este in regula si ma trimiteau la pediatrie. La pediatrie ma trimiteau inapoi la infectioase, ziceau ca este bine, ne plasau ca pe minge. De trei ori au facut asa. (...) Lor li se parea ok chiar daca copilul era umflat si nu urina. Nu si-au facut deloc treaba (cadrele medicale de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti - n.r.), va spun eu. Sa stati acolo sa vedeti cum se comporta cu cei mici. Se comporta ca si cu niste animale. O sa incerc sa fac ceva. Am vorbit cu parinti, vom vedea", a declarat tatăl copilului.

Întrebat dacă vrea să dea în judecată Spitalul de Pediatrie din Pitești, tatăl copilului a răspus că ia în calcul această variantă.

"Cred ca da, Spitalul de Pediatrie din Pitesti, am vorbit cu ceilalti parinti si o sa ne sunam sa stam de vorba sa vedem ce facem mai departe. Ne gandim la ceilalti copii", a spus acesta. 

Reamintim că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, luni, că a descoperit bacteria E.coli în probele recoltate de la o familie din Bacău, dar şi de la o unitate de prelucrare a laptelui din Argeş.

Mai exact, bacteria E.coli a fost găsită în carnea de pui din frigiferul părinţilor fetiţei de un an şi trei luni, diagnosticată în urmă cu circa două săptămâni cu sindrom hemolitic-uremic. Potrivit ANSVSA, carnea provenea de la păsări din gospodăria proprie.

Ministrul Agriculturii a anunţat de la ce firmă provine brânza infestată cu bacteria E Coli

Un bebeluş care a murit la “Marie Curie” consumase tipul de brânză în care a fost depistată E.Coli