MENIU

Noul şef de la Transporturi: Metrorex ar putea trece în subordinea Primăriei generale

Metroul bucureştean ar putea trece în subordinea Primăriei generale, iar pentru finalizarea lucrărilor pe magistrala Drumul Taberei bucureştenilor li se cere încă "un pic de răbdare". Acestea sunt două dintre punctele de pe agenda noului ministru al Transportuilor, Lucian Şova, prezentată într-un interviu acordat, miercuri, pentru RFI.

La întrebarea legată de magistrala Drumul Taberei, al cărei ultim temen de finalizare, avansat în perioada ministeriatului lui Felix Stroe, era a doua jumătate a lui 2018, noul ministru a recunoscut că lucrurile sunt ceva mai complicate.

”Există o problemă legată de achiziţionarea sistemului de siguranţă. Cei cu care am vorbit de la companie mi-au prezentat lucrurile de o anumită manieră. Nu pot să spun că m-au convins 100%. Trebuie să evaluez şi deocamdată bucureştenilor le spun că îi rog ca cel puţin încă două luni să aibă încredere în capacitatea mea de a evalua şi de a organiza," a declrat la RFI Lucian Şova.

El a vorbit şi despre transferul metroului bucureştean din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Primăriei Capitale, aşa cum a cerut edilul general Gabriela Firea. "Celor de la Metrorex le-am pus o întrebare clară (...): în alte metropole cum funcţionează metroul? Şi răspunsul lor a fost că în cele mai multe este la municipalitate. (...) Specialiştii de la metrou mi-au vorbit şi de o serie de chestiuni care ţin de ordin tehnic şi de nişte chestiuni care ţin de finanţările pe care metroul le-a contractat deja.(...) A transfera compania cu totul este una, a transfera doar componenta de exploatare a ramelor de metrou şi componenta comercială este altceva. Trebuie să definesc şi să am discuţie cu doamna Firea pe acest subiect, însă declar că nu exclud nici una din posibilităţi," a mai precizat noul ministru al Transportuilor. 

În ceea ce priveşte evaluarea fiecărui director din minister sau de companii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, Lucian Şova a precizat că "Cine nu va face faţă fie din neputinţă, fie din neştiinţă sigur că va trebui să-şi găsească alt loc, lucru la care îmi propun să contribui şi eu."

Mai multe articole despre:
metrorex Gabriela Firea lucian sova