MENIU

Noul Cod Rutier, nemilos pentru șoferi: 10.000 de lei amendă pentru o greșeală făcută des în trafic

Noul Cod Rutier, nemilos pentru șoferi: 10.000 de lei amendă pentru o greșeală făcută des în trafic

Noul Cod Rutier vine cu prevederi severe și amenzi cu valori ridicate, ceea ce îi va face pe conducătorii auto să fie foarte atenți în trafic. Însă, din păcate, unele acțiuni pe care unii șoferi le consideră minore sau inevitabile în anumite situații sunt sancționate cu amenzi uriașe. 

Începând cu ziua de ieri, șoferii din România vor trebui să acorde o atenție sporită locurilor unde parchează, deoarece Legea 280/2023 a intrat în vigoare.

Această nouă lege îi vizează în special pe cei care nu respectă locurile de parcare destinate femeilor însărcinate sau persoanelor care însoțesc copii de până în cinci ani, nerespectarea acestor reguli fiind sancționată cu amenzi care se încadrează între 2.000 și 10.000 de lei. 

Orice persoană poate sesiza autoritățile în cazul în care sunt încălcate prevederile de mai sus. Cu excepția angajaților Ministerului Afacerilor Interne și ai unităților medicale publice sau private care se află în exercitarea atribuțiilor lor de serviciu, toți ceilalți șoferi sunt supuși amenzilor exorbitante stabilite de lege. 

Alertă FALSĂ cu bombă la o sinagogă din Târgu Mureș. Au fost găsite două pachete suspecte

Conform noii legi, sunt prevăzute și locuri de parcare speciale destinate femeilor însărcinate și persoanelor însoțite de copii. Atunci când numărul de locuri disponibile depășește 10, se impune amenajarea unor spații destinate parcării vehiculelor acestor categorii de persoane.

Începând cu 23 octombrie 2023, instituțiile publice și magazinele din România au obligația să rezerve sau să amenajeze locuri de parcare dedicate pentru persoanele gravide și cele cu copii mici de până la 5 ani.

Dezvăluiri incendiare: Paginile de internet ale Hamas, găzduite de Moscova

 

Mai multe articole despre:
codul rutier soferi amenda parcare gravide