MENIU

Noul cod rutier. Amenzi uriașe pentru șoferii agresivi - Ce se schimbă

Codul Rutier a suferit o serie de modificări, iar șoferii riscă noi amenzi dacă nu respectă legea. Sancțiunile pot trece de 2000 de lei, iar oamenii legii nu vor ierta nici măcar o abatere.

Noile modificări ale Codului Rutier au intrat în vigoare, iar șoferii riscă amenzi uriașe. Conform Ordonanței de Urgență stabilită de Guvern, Codul Rutier 2022 a fost schimbat.

De exemplu, șoferii agresivi în trafic vor fi sancționați aspru, la fel și cei care schimbă benzile de mai multe ori pentru a depăși o coloană de mașini care circulă în același sens. Și pentru cei care nu respectă distanța față de alt vehicul, sau care întorc mașina cu frâna de mână amenzile vor fi mari.

Șoferii care încalcă regulile de circulație pe autostradă vor primi și ei amenzi. Cei care circulă pe banda de urgență fără motiv pot lua amenzi de până la 2.900 de lei.

Polițiștii nu vor ierta nici intimidarea altui participant la trafic, claxonatul abuziv sau semnalele cu farurile, drifturile, motocicliștii care merg pe o singură roată. Se vor da amenzi între 580 de lei și 725 de lei, dar și sancțiuni contravenționale complementare și suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Citiți continuarea pe evz.ro

Mai multe articole despre:
soferi trafic cod rutier