MENIU

Început de an școlar plin de provocări pentru profesori și copii, în Italia

Giuseppe Conte, premierul Italiei

Majoritatea școlilor italiene își redeschid, astăzi, porțile, după peste șase luni în care au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus, relatează HotNews.ro, care citează AFP.

Revenirea în școli se face în mod diferențiat, primele instituții deschizându-și, de fapt, porțile pe 1 septembrie  și ultimele pe 24, dar ziua de luni, 14 septembrie, este considerată ziua oficială de începere a noului an școlar.

Circa 5,6 milioane de elevi reiau astfel drumul spre școli în 13 dintre cele 20 de regiuni italiene.

Începerea anului școlar nu este scutită însă de o multitudine de dificultăți, după cum a recunoscut duminică chiar premierul Giuseppe Conte, printre acestea numărându-se absența unor cadre didactice, pupitre individuale în număr insuficient, lipsa măștilor chirurgicale pentru elevi și profesori etc.

"Vor fi dificultăți, inconveniente, în special la început", a afirmat Conte, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook. Conte a mulțumit "responsabililor și întregului personal din școli": "nu v-ați oprit o singură clipă în aceste ultime luni (...) pentru a fi pregătiți pentru redeschidere. Suntem alături de voi și vom continua să fim în zilele și lunile următoare".

Șeful guvernului a făcut, însă, un apel la prudență către tineri, în condițiile în care țara înregistrează zilnic circa 1.500 noi cazuri de Covid-19.

"Trebuie să vă asumați partea de responsabilitate, trebuie să respectați regulile de prudență care vă vor permite să vă protejați sănătatea voastră și sănătatea persoanelor pe care le iubiți și care vă iubesc", a spus el.

Vă reamintim că școlile s-au închis în Italia pe 6 martie, dar profesorii au continuat să predea online până la vacanța de vară. Italia a fost prima țară europeană care a fost afectată de pandemia de coronavirus.

În prezent, bilanțul epidemiei a ajuns la 35.500 de morți asociate infecției cu virusul SARS-CoV-2 și peste 280.000 de cazuri de contaminare.

Mai multe articole despre:
italia scoli italia