MENIU

Noua tulpină a Sars-Cov-2 a ajuns și în Japonia, țară care, până acum, a ținut pandemia sub control

Noua tulpină a Sars-Cov-2 a ajuns și în Japonia, țară care, până acum, a ținut pandemia sub control

Autoritățile din Japonia au confirmat cinci cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului. Persoanele testate pozitiv au călătorit recent în Marea Britanie. 

Cele cinci persoane infectate au intrat în carantină, urmând ca autoritățile să stabilească ce traseu au avut și cu cine au intrat în contact, potrivit The Guardian. 

După anunțul experților britanici privind depistarea noii tulpini, despre care spun că nu este mai periculoasă, dar este mult mai contagioasă, țara a interzis accesul persoanelor care vin din Regatul Unit, cu excepția japonezilor și a rezidenților.

Vineri, Premierul țării, Yoshihide Suga, a anunțat că situația nu necesită impunerea unei noi stări de urgență. Cu toate acestea, liderul nipon a recomandat populației să evite inclusiv reuniunile aglomerate cu membrii familiei și prieteni de sărbători. 

Față de Europa și SUA, epidemia a fost, până acum, ținută sub control. În ultimele zile însă, numărul noilor infectări a trecut pragul de 3.000 pe zi, un record în ultima lună. Bilanțul total din țară a ajuns, vineri, la 209.980 de contaminări, în creștere cu 3.841 față de ziua precedentă, și 3.105 decese. 

 

Mai multe articole despre:
coronavirus japonia noua tulpina coronavirus