MENIU

Nouă copii, uciși pe drumul de întoarcere de la școală

Explozie pe drumul de la școală

Nouă copii au fost ucişi sâmbătă când o mină a explodat pe drumul folosit de aceştia pentru a se întoarce de la şcoală. 

Nouă copii afgani au fost ucişi sâmbătă când o mină a explodat pe drumul folosit de aceştia pentru a se întoarce de la şcoală, în nord-estul provinciei Takhar, informează Reuters.

"Această zonă se află sub controlul talibanilor şi, de când forţele de securitate au lansat atacuri pentru a-i elimina, talibanii au amplasat mine terestre", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al poliţiei regionale, Khalil Asir. "Din nefericire, astăzi, una dintre aceste mine a explodat şi a ucis nouă copii de şcoală primară", a explicat el. Printre copii, cu vârste între 9 şi 12 ani, se aflau şi patru minori descrişi de Asir drept "o familie talibană".

Numărul victimelor civile a crescut la niveluri record în acest an, în pofida eforturilor Statelor Unite şi ale insurgenţilor talibani de a ajunge la un acord de pace. Peste 4.300 de civili au fost ucişi sau răniţi în intervalul iulie-septembrie, o creştere cu 42% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a anunţat luna trecută Misiunea de Asistenţă a ONU în Afganistan.

Mai multe articole despre:
Afganistan