MENIU

Nou vaccin revoluționar împotriva coronavirusurilor. Ar putea fi soluția în lupta cu mai multe boli

Nou vaccin revoluționar împotriva coronavirusurilor

Un nou vaccin revoluționar care ar putea trata toate variantele de coronavirus a fost descoperit de cercetători. Potrivit acestora, vaccinul inovator ar funcționa atât pentru tulpinile actuale cât și pentru noi variante care ar putea provoca noi focare în viitor. 

Este vorba despre vaccinul Mosaic 8 care se află momentan în stadiul de testare pe șoareci și primate de laborator, însă faza 1 de testare pe oameni ar putea începe în acest an, spun specialiștii.

Cercetarea a fost publicată la începutul acestei luni într-o lucrare din revista Science.

Mosaic-8 folosește fragmente de nanoparticule din opt tulpini de coronavirus, inclusiv COVID-19, ceea ce înseamnă că ar putea proteja de viitoare variante și tulpini noi.

Dacă acest nou vaccin devine realitate, ar putea fi o soluție pentru lupta nu doar cu COVID, ci și cu alți viruși. 

Moderna are vaccin bivalent pentru noi variante coronavirus

Compania americană Moderna a anunțat că va avea în toamnă vaccinuri bivalente împotriva noilor variante și subvariante de coronavirus, inclusiv pentru Omicron, cu o contagiozitate uriașă.

Compania Moderna Inc a anunţat că va propune două variante pentru vaccinul contra Omicron pentru toamnă, concepute împotriva variantelor BA.1, respectiv BA.4 şi BA.5, informează Reuters.

Producătorii de vaccinuri, inclusiv Moderna şi compania rivală Pfizer Inc dezvoltă vaccinuri actualizate pentru a ţinti subvariantele Omicron cu răspândire rapidă BA.4 şi BA.5, în răspândire accelerată deja în ultimele săptămâni în Statele Unite.

Mai multe articole despre:
vaccin revolutionar mosaic 8 vaccin covid