MENIU

Nou record de cazuri Covid-19 în Marea Britanie în ziua în care a fost reimpusă carantina

Nou record de cazuri Covid-19 în Marea Britanie în ziua în care a fost reimpusă carantina

Marea Britanie a raportat, luni, un nou record zilnic de infectări cu noul coronavirus, respectiv 58.784. În 24 de ore s-au înregistrat și 407 decese. Pe fondul exploziei noilor cazuri, Premierul Boris Johnson a anunțat reintroducerea carantinei. 

Bilanțul epidemiei din Marea Britanie, a cincea cea mai afectată țară din lume, depășește 2,7 milioane de cazuri Covid-19 și 75.430 de decese. Din totalul pacienților internați, 1.847 sunt la Terapie Intensivă. 

Autoritățile explică explozia noilor infectări prin apariția tulpinii virusului care este mult mai contagioasă. 
La fel ca celelalte țări, guvernul britanic mizează pe vaccinare. Țara a aprobat utilizarea a trei vaccinuri anti-Covid, ultimul fiind cel dezvoltat de AstraZeneca. Până luni au primit prima doză din vaccinul Pfizer/BioNTech peste un milion de britanici. 

Reamintim că luni seară Premierul Boris Johnson a anunțat un lockdown la fel de dur ca cel din primul val al pandemiei. Cetățenii au fost sfătuiți să rămână cât se poate de mult în case. 

Citește și: ”Situație dramatică în Marea Britanie! Cel mai dur LOCKDOWN din cauza coronavirusului. Boris Johnson: „Stați acasă!” - VIDEO”