MENIU

Nou focar de COVID la un centru de dializă din Alba: 14 pacienți, pozitivi

Nou focar de COVID la un centru de dializă din Alba: 14 pacienți, pozitivi

Un nou focar de coronavirus a fost depistat la Centrul de Dializă din Alba Iulia, acolo unde 14 pacienţi au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2, relatează Agerpres. 

Primele două cazuri de infecție cu coronavirus au apărut zilele trecute, iar miercuri seara au fost testaţi pozitiv încă 12 pacienţi, astfel încât numărul acestora a ajuns la 14.

A fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru a se stabili sursa apariției focarului, în condiţiile în care testarea este efectuată cu regularitate, dar şi pentru identificarea contacţilor. Conform metodologiei, testarea personalului, dar şi a pacienţilor dializaţi este efectuată în centru la două săptămâni.

Nu este însă pentru prima dată când apare un focar de infecție cu COVID-19 la Centrul de Dializă din Alba Iulia. În luna aprilie, în cadrul unității medicale au fost diagnosticate cu noul coronavirus 11 persoane dializate, un medic şi trei asistente medicale. La momentul respectiv, Centrul a fost amendat cu 30.000 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba pentru nerespectarea recomandărilor privind nivelul de protecţie al personalului.

Aici urmează tratamentul specific pacienţi din Alba şi judeţe limitrofe.

Mai multe articole despre:
focar covid centru dializa alba