MENIU

Nou bilanț al cutremurului DEVASTATOR din Haiti: Aproximativ 2.200 de morți, 332 dispăruți și 12.000 de răniți

Cutremur Haiti

Potrivit Protecţiei Civile haitiene, bilanţul cutremurului care a devastat sâmbătă, 14 august, sud-vestul Haiti a crescut, miercuri seara, la 2.189 de morţi, 332 de dispăruţi şi peste 12.000 de răniţi. Seismul a avut o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter a lovit, sâmbătă dimineaţă, la circa 12 kilometri de municipalitatea Saint-Louis-du-Sud, la o adâncime de circa 10 kilometri.

„Operaţiunile de salvare continuă”, a afirmat Protecţia Civilă, într-o postare pe Twitter.

În prezent, sud-vestul ţării este cuprins de haos, sinistraţii fiind nevoiţi să facă faţă nu doar dezastrului provocat de cutremur, ci şi intemperiilor  ca urmare a uraganului Grace.

La cinci zile după acest seism, provocarea constă în furnizarea în condiţii de siguranţă a ajutoarelor umanitare sutelor de mii de sinistraţi, dintre care unii se află în zone izolate.

Haiti, considerată cea mai săracă ţară din emisfera vestică, suferă în continuare consecinţele seismului din 12 ianuarie 2010, cu magnitudinea 7, care a dus la moartea a 220.000 de persoane şi a lăsat 1 milion de oameni fără locuinţe. Pagubele în urma cutremurului din 2010, care a lovit oraşul dens populat Port-au-Prince, au fost estimate la 8 miliarde de dolari. 

Mai multe articole despre:
haiti cutremur haiti bilant cutremur morti disparuti