MENIU

Nou atac din PSD la Tudorel Toader: "Legea amnistiei văd că nu o face"

Deputatul "mitralieră" Cătălin Rădulescu se declară nemulţumit de faptul că Tudorel Toader nu şi-a dus la îndepinire "fişa postului".

Cătălin Rădulescu exprimă public nemulţumirile din PSD cu privire la faptul că ministrul Justiţiei s-a eschivat de la anumite cerinţe "necesare" cum ar fi legiferarea amnistiei penale:

„Dacă ne uităm în fişa de post a ministrului Justiţiei. În funcţie de fişa de post şi de acest parcurs se fac şi evaluarea. Ministrul Justiţiei avea în fişa postului să facă legile justiţiei la minister, dânsul trebuia să le facă, cu Guvernul, nu Parlamentul României. A făcut legile justiţiei? Nu le-a făcut, corect? Tot în fişa dânsului era că trebuie să facă Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. A trebuit să le facem noi, dânsul nu s-a implicat. Deci dl ministru al Justiţiei, cu tot respectul şi prietenia, în afară de a face două revocari ca să fie aşa, de imagine, nu a făcut ceea ce trebuia să facă. Legea amnistiei văd că nu o face, deşi e necesară să faci o reparaţie morală faţă de oamenii care au suferit şi care au fost condamnaţi nevinovaţi", a declarat, vineri, pentru Mediafax, deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

El i-a transmis şi vicepreşedintelui ALDE Andrei Gerea să nu se mai implice în discuţiile despre justiţie, cu referire la faptul că Gerea a apreciat că e bine că legislaţia în domeniul justiţiei nu s-a făcut la Guvern, ci în Parlament.

„Dl Gerea, mare specialist în toate, când a fost ministrul Economiei nu a făcut nimic, acest coleg argeşean ca şi mine şi-a permis când era ministru să lase să se distrugă Arpechim, unde erau vreo 5.000 de oameni, da? Nu mai spun de Oltchim. Nu are nicio realizare, decât realizări negative. Să ne lase în pace cu filosofiile dânsului de mare specialist în anumite domenii. În justiţie nu se pricepe absolut deloc şi să îşi vadă de treaba lui", a adăugat Rădulescu.

Mai multe articole despre:
Cătălin Rădulescu