MENIU

Nota de plată a distracţiei estivale în Capitală:Peste 6 milioane de euro pe concerte şi festivaluri

Nota de plată a distracţiei estivale în Capitală:Peste 6 milioane de euro pe concerte şi festivaluri

A fost o vară lungă în orașul București. Prin piețe, piațete și parcuri s-a cântat fără oprire muzică populară, s-a mers pe picioroange, s-au organizat ateliere meșteșugărești, bâlciuri aniversare și defilări patriotice. Acum, odată cu demontarea scenelor și încheierea sezonului cald, tragem linie și achităm nota de plată: 6,2 milioane de euro!

Este suma la care am ajuns după ce am strâns toate evenimentele finanțate de primăria generală și de primăriile de sector de la început de mai și până la sfârșit de septembrie. Au fost multe și variate, de la serbări în care s-a mâncat fasole cu ciolan până la evenimente acompaniate de muzică clasică. De la concerte cu cântăreți complet necunoscuți până la show-uri cu Rod Stewart sau UB 40. Toate au avut un numitor comun: ideea obsesivă că rolul primăriei este să organizeze evenimente plătite cu bani publici și apoi să le ofere oamenilor privilegiul de a avea acces gratuit.

Cei care nu înțeleg acest mecanism se bucură că își dau copiii în trenulețe închiriate la suprapreț și admiră odele pe care prezentatorii le închină primarilor. Banii sunt mulți și se duc mereu către aceleași firme care se repetă sistematic în listele de achiziții.

Mai mult pe recorder.ro

Mai multe articole despre:
festival primărie Gabriela Firea