MENIU

Noile măsuri anticoronavirus afectează producătorii autohtoni. Premierul Ludovic Orban, discuții cu primarii pentru a nu închide piețele

Premierul României - Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban vrea organizarea unor piețe volante. Prim-ministrul a vorbit cu mai mulți edili, inclusiv cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, având solicitarea ca pentru producătorii locali care nu-și mai pot vinde marfa începând de luni, când intră în vigoare noile măsuri anticoronavirus, să se organizeze spații în afara piețelor închise pentru a-și putea vinde produsele în continuare.

Guvernul încearcă să găsescă soluții ca să nu închidă piețele din țară. Premierul Ludovic Orban a avut discuții cu primarii și prefecții din mai multe județe. Se întâmplă după ce românii s-au plâns că nu vor mai avea de unde să cumpere mai ieftin începând de luni, iar producătorii sunt disperați că nu-și vor mai vinde marfa și vor fi obligați să arunce recolta de anul acesta.

„Nicușor, am următoarea rugăminte: să vorbești cu primarii de sector să ia măsuri ca acolo unde sunt piețe închise producătorii autohtoni, accentuez pe producătorii autohtoni, care desfac marfa în spațiile respective închise să aibă o posibilitate alternativă de a-și vinde marfa, fie printr-un spațiu exterior amenajat în afara pieței închise, fie prin organizarea unei piețe volante într-o altă locație. Știi că noi mai avem piețe volante organizate în București...

Vineri, sâmbătă, duminică, într-o anumită locație amenajată, producătorii care și-ar fi vândut marfa într-un spațiu închis, care nu mai poate să funcționeze, să poată să vândă marfa acolo. Deci noi nu mai putem... Ai văzut că unii încearcă să facă o întreagă campanie că noi avem ceva cu producătorii autohtoni. Asta e o mare prostie. Dar pentru asta trebuie o reacție, să vorbești cu primarii de sector și să le ceri lucrul ăsta”, i-a transmis premierul primarului general - Nicușor Dan.

Mai multe articole despre:
ludovic orban