MENIU

Noi PROBLEME pentru Dragnea: Zilele de muncă ale fostului lider PSD, CONTESTATE în instanță

Liviu Dragnea, fost lider PSD

Liviu Dragnea are noi probleme înainte de procesul pentru eliberarea condiționată. Penitenciarul Rahova contestă modul în care au fost calculate de instanță zilele de muncă ale fostului lider PSD. Astăzi are loc un proces în acest caz la Judecătoria Sectorului 5, relatează Realitatea PLUS. 

Reprezentanții penitenciarului susțin că s-a ivit o nelămurire legată de modul în care au fost calculate zilele pe care Dragnea le-a câstigat în instanță.

Reamintim că Curtea de Apel București (CAB) a admis luni cererea de strămutare formulată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul privind eliberare condiționată. Astfel cererea pleacă spre Tribunalul Giurgiu. 

Hotărârea Tribunalului București,  prin care s-a respins eliberarea condiționată, este  desființată. Dar acest lucru nu înseamnă că Liviu Dragnea va fi eliberat, ci că cererea de eliberare este rejudecată de un alt tribunal aflat în circumscripția CAB.

Fostul președinte PSD a contestat imparțialitatea judecătorilor care au decis să mai fie ținut încă 2 luni în pușcărie.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

După împlinirea fracției de pedeapsa, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obțină eliberarea condiționată.