MENIU

Noi probleme pentru Dragnea, după încarcerare. Un dosar greu va fi trimis în judecată

<p>Liviu Dragnea, implicat &icirc;ntr-un proces mai complicat</p>
<p>Liviu Dragnea, implicat &icirc;ntr-un proces mai complicat</p>
<p>Liviu Dragnea, implicat &icirc;ntr-un proces mai complicat</p>

Liviu Dragnea, îmbrăcat într-o cămașă în dungi, a intrat într-o mașină a poliției în Penitenciarul Rahova în jurul orei 17,30. Fostul lider al PSD, căruia i s-ar fi zugrăvit de dimineață o celulă în care va sta singur o vreme, va petrece 21 de zile în carantină la Rahova.

Cea mai presantă problemă în justiție pentru Liviu Dragnea rămâne dosarul Tel Drum. Surse apropiate anchetei au precizat, pentru Realitatea TV,sunt șanse mari ca până în toamnă dosarul să fie trimis în judecată.

Liderul PSD este acuzat de DNA că a pus bazele unui grup infracțional organizat, care ar fi obținut fraudulos bani de la stat și fonduri europene. Liviu Dragnea ar controla, potrivit DNA, afacerile Tel Drum prin interpuși.

Multe voci au spus că dosarul Bombonica este unul "subțire" în ceea ce-l privește pe Dragnea, dar nu la fel ar sta lucrurile cu implicarea lui Dragnea în Tel Drum, unde este vorba de deturnare unor sume uriașe atât de la bugetul de stat, cât și din fondurile UE. 

Este posibil ca în dosar să fie folosite și dezvăluirile jurnaliștilor Rise Project legat de afacerile derulate în Brazilia de apropiați ai lui Liviu Dragnea, implicați în compania Tel Drum.

Teleormanleaks, lovitură fatală pentru Tel Drum! Mii de informații despre firme fantomă și interpuși

Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare pentru cinci infracțiuni, în noiembrie anul trecut, între care constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene. În acest dosar sunt de asemenea cercetați și au calitatea de suspecți mai mulți foști și actuali acționari ai companiei Tel Drum, despre care procurorii de la DNA susțin că ar fi fost favorizați de Liviu Dragnea pe vremea când acesta conducea Consiliul Județean Teleorman și când i-ar fi acordat societății o serie de contracte finanțate din fonduri europene, cu încălcarea legii, iar în schimb ar fi beneficiat de profitul adus de aceste contracte societății. Toate aceste acuzații au fost respinse însă de cei care sunt cercetați de mai bine de un an în acest dosar.

Liviu Dragnea va sta 21 de zile în carantină la Penitenciarul Rahova unde va fi evaluat şi i se vor face mai multe analize şi examene medicale, fiind ţinut sub pază şi supraveghere.

Potrivit Legii 254, odată ajunşi în penitenciar, condamnaţii sunt supuşi mai multor măsuri. Prin aceste proceduri va trece și Liviu Dragnea:

a) efectuarea percheziției corporale amănunțite;

b) întocmirea unui inventar al bunurilor personale;

c) efectuarea unui examen clinic general de către personalul de specialitate al penitenciarului, al cărui rezultat este consemnat în fișa medicală;

d) prelevarea amprentelor, urmând ca aceste date să fie transmise și stocate pe suport hârtie în dosarul individual al persoanei condamnate și în format electronic în baza de date națională de comparare a amprentelor;

e) fotografierea, în vederea operaționalizării documentelor de evidență;

f) informarea persoanei condamnate cu privire la drepturile, obligațiile și interdicțiile persoanelor condamnate, precum și cu privire la recompensele care pot fi acordate, abateri și sancțiuni disciplinare care pot fi aplicate;

g) intervievarea, în vederea stabilirii nevoilor imediate ale persoanei condamnate.

După câți ani poate cere Dragnea să fie eliberat condiționat

Liviu Dragnea condamnat la închisoare. Șeful PSD nu poate solicita liberarea condiționată mai devreme de 2 ani și 4 luni.

Munca în penitenciar, participarea la programe și activități educaționale, dar și condițiile precare de detenție i-ar putea aduce zile de câștig, care ar reduce acest termen.

Liviu Dragnea poate beneficia de 20 de zile câștigate dacă scrie o carte.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea