MENIU

Noi măsuri restrictive în Grecia, importante pentru turiști. Masca, obligatorie în Mykonos și Halkidiki

Grecia a anunțat noi restricții

Autoritățile din Grecia au decis impunerea obligativității purtării măștii de protecție pe insula Mykonos şi în Halkidiki atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, pe fondul creșterii infectărilor cu Sars-Cov-2. Măsura va intra în vigoare vineri și va fi valabilă până la sfârșitul lunii.

În plus, concertele, petrecerile, ceremoniile religioase, pieţele şi adunările se vor putea organiza cu participarea a doar nouă persoane. Restaurantele nu vor mai putea avea decât mese cu patru persoane sau şase, dacă sunt membri ai aceleiași familii.

Pe insule turistice precum Mykonos şi în regiunile cele mai afectate de epidemie, cum ar fi Attica, Atena, Salonic şi Creta, barurile şi restaurantele funcționează doar până la miezul nopții.

Noile măsuri au fost adoptate după ce numărul cazurilor zilnice de infectare cu Sars-Cov-2 a depășit, în ultima perioadă, 200. Înainte de deschiderea sezonului turistic, la mijlocul lunii iunie, Grecia număra doar câteva zeci de noi cazuri pe zi, amintește Agerpres. Conform Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, Grecia a înregistrat 24,4 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, foarte aproape de limita de 25 stabilită de UE, prag sub care o ţară este considerată sigură.

Bilanţul epidemiei din Grecia depășește 7.685 de cazuri şi 235 de decese.

 

Mai multe articole despre:
grecia masuri restrictive masca obligatorie