MENIU

Noi informaţii despre tragedia ce a cutremurat orașul Iaşi de Crăciun

Ies la iveală noi informaţii despre sinuciderea care a cutremurat Iaşul în ajunul Crăciunului

Tragedia care a avut loc în ajunul Crăciunului, când doi tineri au preferat să încheie socotelile cu viaţă, a lăsat multă tristeţe în sufletele familiilor acestora, dar şi numeroase semne de întrebare. Ana-Maria Ungureanu şi Dragoş Vârlan, în vârstă de 23 şi respectiv 32 de ani, au căzut de la un etaj al blocului în care locuiau, fiind găsiţi în curtea imobilului de un trecător, care a sunat de urgenţă la 112. Nimeni nu îşi poate explică gestul necruţător la care au apelat cei doi, însă primele informații arată că este vorba despre o sinucidere, potrivit autorităților.

Ana, cum era cunoscută de prieteni, a fost implicată în foarte multe asociaţii studenţeşti din Iaşi, participând la multe proiecte ce au legătură cu mediul înconjurător sau animale. Fata este din comună Todireşti, judeţul Iaşi, însă locuia într-un bloc din cartierul Tătăraşi, într-un apartament la mansardă, pe care l-a luat cu chirie. A absolvit Facultatea de Litere, specializarea jurnalism la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, iar înainte de a apela la acest gest, Ana lucra la o firmă din Iaşi. Şi Dragoş era un băiat implicat în proiectele privind mediul înconjurător, fiind un activist convins împotriva proiectului Roşia Montană. Deşi este originar din Iaşi, tânărul de 32 de ani trăia de multă vreme în Timişoara. Soarta a făcut în aşa fel încât de Sărbători tinerii să fie împreună, fapt ce le-a adus sfârşitul. 

Ultimul mesaj al Anei

Un apel la număr de urgenţe 112 a fost cel care anunţă moartea bărbatului, fata fiind încă în viaţă când echipajul medical s-a deplasat la faţă locului. "În jurul orei 01:00, s-a solicitat ambulanţă pe stradă Ciurchi, pentru două persoane căzute de la înălţime. Bărbatul avea leziuni incompatibile cu viaţă, iar la femeie s-a început resuscitarea, însă nu a răspuns la manevrele de resuscitare", a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, şefa serviciului UPU-SMURD din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi. Prietenii Anei o ştiau că fiind o persoană liniştită, incapabilă de un asemenea gest, astfel că toţi au rămas impresionaţi de decizia pe care a luat-o.

"Eu chiar o ştiam că o faţă liniştită, făcea parte din mai multe asociaţii studenţeşti din Iaşi, era implicată în mai multe proiecte şi activităţi. Am ieşit de câteva ori la cafea într-un grup şi nu mi-a lăsat impresia că ar fi în stare de aşa ceva", povesteşte Bogdan, un amic de-al fetei. Corpurile neînsufleţite ale celor doi iubiţi au fost duse la Institutul de Medicină Legală (IML) din Iaşi pentru efectuarea necropsiei, însă nu au rezultat indicii privind alte lucruri ce ar fi putut influenţă moartea acestora.

"S-a făcut şi autopsia. Nu se schimbă datele problemei, mai aşteptăm şi alte rezultate. Nu sunt suspiciuni cu privire la săvârşirea vreunei infracţiuni. Ipoteza luată în calcul este cea a unei sinucideri. Este dosar penal pentru moarte suspectă, iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor care au dus la moartea celor doi", a declarat şi comisarul şef Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Profilul de pe un site de socializare al Anei Ungureanu este plin de mesaje de condoleanţe, iar tot acolo este ultimul gând al fetei, o melodie pe care o ascultă chiar cu câteva minute înainte de a-şi pune capăt zilelor, de mâna cu iubitul sau. Vecinii din bloc nu o cunoşteau foarte bine, nimeni nu ştia exact de cât timp sau că stă în apartament. Chiar dacă nu ştiau cine este, mai multe persoane, impresionate de situaţia creată, au aprins lumânări şi au pus flori în locul în care cei doi şi-au dat ultima suflare şi au fost găsiţi de autorităţi.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
Iaşi Crăciun sinucidere