MENIU

Noi dezvăluiri în scandalul Malaxa: instrumentar sterilizat acasă, de un bijutier

Pentru că managerul de la Malaxa nu e de găsit, Gabriela Firea a decis astăzi să îl anunţe prin intermediul camerelor de luat vederi că a rămas fără loc de muncă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a explicat: "Am luat decizia demiterii acestuia, iar pe parcursul zilei de astăzi voi anunţa care va fi, prin dispoziţie, conducerea interimară a acestui spital. Nu puteam să mergem mai departe cu această conducere cu atât mai mult cu cât încerc de ieri dimineaţa să dau de dl. manager, însă pur şi simplu se ascunde".

Ţipetele lui Florin Secureanu au fost auzite şi de procurorii DNA care au descins de dimineaţă la spital. Potrivit unor surse, anchetatorii au cerut documente, dar şi date în format digital din contabilitatea unităţii. Totul pentru a-şi face o idee clară despre jongleriile financiare de care este acuzat public managerul chiar de către angajaţii pe care ajunsese să îi bruscheze.

Potrivit unor noi documente publicate de TOLO.RO, şeful de la Malaxa şi-ar fi întreţinut şi iubita alintată Vrăbi, tot pe banii spitalului.

Pentru ca Vrăbi să primească o serie de cadouri, sursele jurnaliştilor de la Tolo.ro spun că Secureanu ar fi încheiat 10 contracte în valoare de 39.500 de lei, cu o firmă de bijuterii. Obiectivul ? ”Servicii de curățare instrumentar”.

Mărturiile patroanei firmei sunt şi ele şocante: "Noi suntem o firmă mică. Eu și soțul. Le-am luat în mașină pe rând. Foarfeci, pense, ce mai erau. Le-a curățat soțul. Erau din inox. Le-a curăţat acasă la noi. Le-a curățat cu niște substanțe, el e specialist bijutier".

Şi Ministerul Sănătăţii a trimis corpul de control pentru verificări.

Trebuie să avem un alt tip de manager în spitalele de stat și în spitalele private din România. Ceea ce putem să facem este să trimitem Corpul de control pentru a investiga lucrurile semnalate.Pentru asta am cerut acordul doamnei Firea, a precizat ministrul Voiculescu.