MENIU

Noi detalii în cazul băieţelului dat afară din spitalul judeţean de la Oradea

Noi detalii în cazul băieţelului dat afară din spitalul judeţean de la Oradea! Părinţilor li s-ar fi tăiat, de fapt, factură pentru tratamentul primit de copil. 31.611 lei... și 73 de bani, care trebuiau achitați într-o lună!!! Mai mult! Ministrul Sănătăţii a recunoscut, în exclusivitate pentru Realitatea TV, că a primit informaţii eronate de la conducerea Spitalului din Oradea, cu privire la modul în care a fost gestionat cazul. Ce s-a întâmplat în cele din urmă cu copilul, ne spune Ioana Nicolescu. Buna seara, Ioana! 

Adevărul din spatele externării abuzive a copilului este că părinții au fost puși să plătească, iar apoi medicii de la Spitalul Judeţean din Oradea au încercat să mușamalizeze cazul când acesta a apărut în media. Aceștia au susținut că părinții au înțeles greșit și că suma era decontată de Casa de Sănătate.

"Cred că am fost greşit informată sau secţia nu a informat conducerea spitalului", a afirmat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Pacienţi, a precizat că "domna ministru a fost greşit informată de concerea spitalelor".

"Avem toate documentele inclusiv cel prin care familia a fost somată să platească", a spus acesta.

Copilul face parte dintr-o familie săracă şi mai are alţi opt fraţi. După ce a fost externat abuziv din spital, copilul a fost tratat acasă, după ureche, de către părinţi.

Băiatul a fost lovit anul trecut de o mașină în timp ce traversa neregulamentar și rănit grav la cap. A fost operat la Spitalul Județean Oradea și a stat aproape o lună la terapie intensivă. În cele din urmă a ajuns la Pediatrie pentru recuperare, dar externat după puțin timp. În prezent, băiatul a ajuns la Spitalul Bagdasari Arseni din Capitală, unde este sub atenţia medicilor.