MENIU

NOI DETALII din ancheta preotului Visarion Alexa. SURSE: femeia care îl acuză a avut asupra sa tehnică specială de înregistrare. Ce spun enoriașii

Preot Visarion Alexa/ Captură Youtube

Femeia care îl acuză pe preotul Visarion Alexa a avut asupra sa tehnică specială de înregistrare, spun surse Realitatea PLUS. Între timp, procurorii vor să afle dacă este vorba despre mai multe victime. Opiniile enoriașilor sunt împărțite, dar cei mai mulți își susțin duhovnicul. Părintele se află sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Femeia care îl acuză pe Visarion Alexa de agresiune sexuală a avut asupra sa tehnică de înregistrare și a depus plângerea penală, potrivit Surselor Realitatea PLUS. Ulterior, l-a înregistat pe preot. În prezent, nu există alte plângeri în ceea ce îl privește pe preot. Iar opiniile enoriașilor sunt împărțite, însă majoritatea declară că preotul le-a fost întotdeauna alături.

"Am avut o părere extraordinară și îmi mențin părerea bună despre acest preot minunat. El a făcut minuni aici în biserica asta, păcat că a înscenat acea doamnă. Eu îl consider total nevinovat și să îi dea Dumnezeu sănătate, să îl aducă înapoi aici la biserică, ca aici e locul lui", spune un enoriaș.

Mai mult, unii credincioși consideră că vina este a femeii abuzate și că totul ar fi o înscenare.

"E duhovnicul meu care mă spovedeam la dânsul. Toată familia se spovedea la dânsul, sincer eu nu cred. Vina 100% e a doamnei respective. Eu zic că dacă doamna respectivă, în discuția cu părintele era serioasă, dacă dânsa o fi fost mai zâmbăreață, mai.., da nu cred ca s-a întamplat asa ceva", spune un altul. 

Oamenii mai consideră și că incidentul îi afectează imaginea preotului Visarion Alexa.

"Vă dati seama ce jenant e pentru un preot să se discute despre el. E adevarat că era mai apropiat cu tinerii. Numai ei doi pot sa stie daca intr-adevar a fost ceva apropiat, dar e urât. Chiar dacă a fost ceva, tânăra putea să se retragă frumos și să nu facă scandal", este de părere altcineva.

"Nu știu ce să cred, dar oribil, indiferent că a fost adevărat, că nu a fost, pentru un preot e oribil", conchide un enoriaș.

Filmul incidentului, așa cum apare în dosar, a ajuns în spațiul public. Potrivit unor surse judiciare, momentele tensionate dintre cei doi au avut loc după o serie de atingeri indecente ale duhovnicului.

Preot: Am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. [..]
Preot: Te deranjează că te-am atins?
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu.
Victima: [...] Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Potrivit aceleași surse, preotul ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că după spovedanie a îmbrățișat-o pe femei, iar tricoul acesteia s-a ridicat. A mângâiat-o pe spate și i-a palpat sânul. Apoi ar fi coborât mâinile și a ajuns în zona intimă.



"Am făcut reguli și am zis așa: marția, miercuri și vineri sunt la biserică, în restul zilelor sunt acasă, ea știe când se poate baza pe mine. Stie cum sa organizeze programul si ce asteptari sa aiba", spunea protul în cadrul Conferinței „Carieră și familie. Cum găsim echilibrul între viața de familie și cea personală”.

Preotul Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, dar a contestat decizia magistraților.