MENIU

Noi detalii despre accidentul aviatic din Italia și despre moartea lui Dan Petrescu, cel mai bogat om de afaceri din România - Cine se mai afla în avion

Accident aviatic, Italia

 Noi detalii ies la iveală cu privire la accidentul aviatic în care miliardarul Dan Petrescu a murit alături de soție și fiul lor. 

La bordul aeronavei se aflau și cele două fiice ale fostului comentator de Formula 1, Miki Alexandrescu. Niciuna nu a supraviețuit. Ca o coincidență stranie, tragedia s-a petrescut pe o stradă care dă numele celei mai mari tragedii aviatice din istoria Italiei. 

Dan Petrescu, partener de afaceri de-ai lui Ion Țiriac și considerat unul dintre cei mai bogați români, a pilotat avionului care s-a prăbușit peste o clădire în construcție de la marginea orașului Milano. În avion se aflau și soția și fiul lor. Toți cei aflați la bord au murit.

Avionul plecase din Milano și mergea spre Sardinia. La scurt timp după decolare, avionul de mici dimensiuni a început să piardă altitudine. La bordul aeronavei, pe lânga familia Petrescu, se mai aflau alte cinci persoane, printre care și cele două fiice ale fostului comentator de Formula 1, Miki Alexandrescu. 

Martorii tragediei spun că au auzit o explozie puternică și că unul dintre motoare era în flăcări înainte ca avionul să cadă. Mai multe echipaje de intervenție au fost mobilizate de urgență și au intervenit, însă n-au mai putut salva pe nimeni.

Miliardarul botezase în weekend un copil și împreună cu familia și finii mergeau la Olbia, în Sardinia. Acolo îi aștepta mama lui Dan Petrescu, în vârstă de 98 de ani.

Petrescu era un antreprenor imobiliar de succes, unul dintre cei mai bogați români și proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale, cu dublă cetățenie română și germană. Partener al lui Ion Țiriac, afaceristul deține o avere de 3 miliarde de euro. El s-a mutat în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu și s-a întors în țară după 1989.

Mai multe articole despre:
avion italia dan petrescu miki alexandrescu