MENIU

Noi date despre administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid. Ce spun experții în sănătate din SUA

Vaccin anti-Covid

Oficialii americani din domeniul sănătății și al medicamentelor au transmis că persoanele care s-au vaccinat complet împotriva noului coronavirus nu au nevoie de o a treia doză. Agențiile FDA și CDC au subliniat că acestea sunt protejate și de noile tulpini ale Sars-Cov-2. 

Într-un comunicat comun, cele două agenții au subliniat că autoritățile sunt pregătite pentru dozele de rapel ”dacă și când știința demonstrează că sunt necesare”. Persoanele care s-au imunizat complet sunt protejate de variantele coronavirusului, inclusiv de Delta, descoperită prima dată în India, au mai transmis experții.

Reprezentanții FDA și CDC au reiterat însă apelul la populație să se vaccineze și au subliniat necesitatea de a se imuniza și copiii de peste 12 ani. 

”Oamenii care nu sunt vaccinați rămân în pericol. Practic, spitalizările și decesele Covid-19 se înregistrează în rândul persoanelor care nu sunt vaccinate”, se mai arată în comunicat. 

Agențiile SUA au precizat că vor continua să studieze vaccinurile.

FDA, CDC și Institutele Naționale de Sănătate ”sunt angajate într-un proces riguros bazat pe știință pentru a stabili dacă sau când ar putea fi necesar un rapel”, au dat asigurări agențiile. ”Acest proces ia în considerare datele de laborator, studiile clinice și datele de la anumite companii farmaceutice, dar nu se bazează exclusiv pe acestea. Continuăm să examinăm orice date noi pe măsură ce devin disponibile și vom informa publicul”, se mai arată în comunicatul citat de NBC News.

Precizările vin în contextul în care, joi, Pfizer a anunțat că va cere autorizația pentru a treia doză de vaccin. Potrivit companiei, aceasta ar trebui să se administreze la 6 luni după cea de-a doua pentru a spori imunitatea împotriva tulpinilor coronavirusului.