MENIU

Noi contre între Raed Arafat și Alexandru Rafila pe medicina de urgență - Replici dure între cei doi oficiali

Continuă scandalul între ministrul Sănătății și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență pe coordonarea medicinei de urgență. Chiar de ziua internațională a medicinei de urgență, cei doi oficiali au participat la două evenimente unde și-au aruncat replici dure. În timp ce Alexandru Rafila spune că a încercat de mai multe ori să aibă un dialog, Raed Arafat susține că DSU coordonează activitatea din sistemul de urgență. 

„Activitatea de medicină de urgență care este extrem de importanta, sigur, printr-o colaborare cu toate instituțiile responsabile, cu DSU... Ministerul Sănătății are această responsabilitate legală de a organiza această activitate. Noi nu suntem împotriva cuiva, vrem să lucrăm împreună cu colegii noștri de la DSU, lucrul ăsta nu trebuie legat de persoane.

Eu am fost deschis la dialog. Eu dialoguri pe facebook nu prea fac. Singurele remarci au fost pe facebook sau în interviuri care s-au desfășurat în biroul domnului doctor Arafat în care singur se intervieva și ne spunea care sunt elementele legate de medicina de urgență”, a declaratb Alexandru Rafila.

La rândul său, Raed Arafat, a spus că DSU este pe parte de coordonare operațională.

„Medicina de urgență este finanțată de două ministere, de Ministerul Sănătății și MAI. Amândouă finanțează medicina de urgență și dacă unul se retrage, celălalt nu face față. Pe partea de coordonare operațională, conform legii, este DSU. Vreau să vă reamintesc că DSU, deși este în interiorul MAI, are o direcție generală de urgențe medicale, condusă de un medic, de un medic adjunct și are unele servicii: de formare, de strategie, de monitorizare”, a spus șeful DSU.

Mai multe articole despre:
raed arafat alexandru rafila dsu