MENIU

NOI cazuri de infectare cu noua tulpină coronavirus în România. UNDE au fost depistate ultimele îmbolnăviri

coronavirus Foto: Pixabay.com

Ministerul Sănătăţii a anunțat marți că au fost confirmate încă trei infectări cu noua tulpină de coronavirus, orginară din Marea Britanie. Numărul total al cazurilor confirmate a ajuns la 59 în România, în ultima lună, de la primul caz depistat, în urma testării unor persoane simptomatice. Cele mai multe cazuri de infectare au fost depistate în București, majoritatea nu au un istoric de călătorie, astfel că transmiterea noii tulpini din UK - B.1.1.7. este comunitară.

 

Alte trei cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7., au fost anunțate marți. Este vorba despre două femei, din București și din județul Cluj, și de un bărbat din județul Covasna.

Ultimii doi pacienți nu au istoric de călătorie în Marea Britanie, astfel că, cel mai probabil, infectarea s-a produs în urma transmiterii comunitare a noii tulpini britanice de coronavirus.

Femeia din București are 35 de ani și a revenit în țară din Marea Britanie la sfârșitul lunii ianuarie.

Cazul depistat în județul Cluj este al unei femei de 25 de ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie.

Iar al treilea caz este al unui bărbat în vârstă de 80 ani din județul Covasna, care, de asemenea, nu are istoric de călătorie în Marea Britanie. 

Până în prezent, CNSCBT a confirmat 59 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7., cele mai multe fiind din Capitală.

De la începutul acestei săptămâni au fost confirmate, în total, 5 cazuri cu tulpina B.1.1.7 , trei fiind depistate în Capitală. Luni au mai fost confirmate luni alte două cazuri de infectare cu noua tulpină UK.

INFECTĂRILE cu noua tulpină britanică de coronavirus - ÎN CREȘTERE de la o zi la alta! NOI cazuri confirmate, printre care un nou-născut - majoritatea în Capitală

Reamintim că primul caz confirmat cu noua tulpină din Anglia a fost anunțat pe 8 ianuarie 2021, în cazul unei femei care nu avea un istoric de călătorie.

CARE SUNT PRIMELE CAZURI CU NOUA TULPINĂ DIN MAREA BRITANIE - B.1.1.7  IDENTIFICATE ÎN ROMÂNIA