MENIU

Victor Ponta, la Tribunalul București - martor în dosarul "Belina". Detalii uluitoare despre insula furată

Victor Ponta, fost premier al României

Victor Ponta a ajuns, astăzi, la Tribunalul București. Fostul premier a dat declarații în calitate de martor în celebrul dosar Belina.

"M-am deplasat in Insula Belina, din cate imi amintesc, de doua ori, in 2014 si 2016, la invitatia colegului meu Liviu Dragnea, vice prim-ministru.

Am observat o cabana, nu am intrat in interior si nu am ramas peste noapte. Era un loc amenajat ad hoc, unde am aterizat cu elicopterul in 2014. In 2016, am mers cu masina. Nu am intalnit-o pe doamna Sevil Shhaideh. Am intrat in acea cabana, toti care am fost acolo aveam acces in interiorul acelei locații. Era o cabana cu un singur nivel. 

Nu cunosc daca s-a achitat vreo taxa. Am fost invitat de domnul Dragnea in Teleorman in mai multe locații si nu am achitat niciodata. Pot sa spun in legatura cu cele doua proiecte de HG ca nu am observat niciun aspect care sa-mi atraga atentia. In timpul guvernarii in care am exercitat functia de prim ministru au fost exercitate mii de active catre autoritățile locale, astfel incat pot preciza ca procedura era una uzuala.

Pot preciza ca nu am discutat niciodată cu doamna Shhaideh aspecte legate de cele doua locatii din judetul Teleorman. Ci doar o data cu dl Liviu Dragnea, care ne-a spus ca, in acea zona, se doreste a fi implementat un proiect pentru dezvoltare de catre consiliul județean. Discutie pe care am avut-o inainte de introducerea pe circuitul de avizare a celor doua proiecte. 

Dupa ce erau absolut toate semnaturile ministrilor, secretarul general al Guvernului ducea la mapa. Dupa ce e semnata de toti ministri, foaia galbena e semnata de secretarul general, ultimul care semneaza e prim ministrul. In sedinta de guvern se decidea asupra formei finale atunci cand existau contradictii", a spus Victor Ponta la audieri, potrivit Realitatea PLUS.

Nu este prima dată când Victor Ponta este chemat pentru a da declarații în acest dosar. Fostul premier a mai fost chemat de două ori, dar nu s-a prezentat.