MENIU

NOAPTEA MUZEELOR 2014. DESCARCĂ GRATUIT APLICAŢIA PENTRU MOBIL LA NOAPTEA MUZEELOR 2014

<p>Noaptea muzeelor</p>

NOAPTEA MUZEELOR 2014 Dacă nu v-aţi făcut deja planuri pentru acest weekend, e bine să ştiţi că astăzi se sărbătoreşte a zecea ediţie a Nopţii Muzeelor. Cu această ocazie veţi putea vizita gratuit numeroase muzee şi instituţii culturale din Capitală, dar şi din marile oraşe ale ţării.

NOAPTEA MUZEELOR 2014 Manifestarea, care a fost iniţiată de Ministerul Culturii din Franţa, atrage anual sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai când e sărbătorită Ziua Internaţională a Muzeelor.

NOAPTEA MUZEELOR 2014 În Bucureşti, 33 de instituţii, dintre care 18 muzee şi 15 organizaţii culturale, vor fi deschise până târziu în noapte. Pe lângă expoziţii, organizatorii au pregătit pentru public şi concerte, spectacole, proiecţii, şi ateliere interactive. Printre muzeele participante la acest eveniment se regăsesc Muzeul de Naţional de Artă al României, Muzeul Militar Naţional, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", dar şi Muzeul de Istorie al României.

NOAPTEA MUZEELOR 2014 Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" va fi deschis în intervalul orar 19:00 şi 03:00 dimineaţa. Încă de la prima oră a deschiderii, vizitatorii pot participa la traseul intitulat „Istoria lumii vii în 10 exponate”.

NOAPTEA MUZEELOR 2014 Dacă vreţi însă să vizitaţi Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, este bine de ştiut că acesta va fi deschis în intervalul orar 18:00-22:00. Aici va fi prezentată publicului expoziţia intitulată 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial.

NOAPTEA MUZEELOR 2014 Muzeul Bellu îşi va deschide porţile de asemenea la ora 19:00, dar le va închide la ora 01:00 noaptea. Aici, între orele 22:00 şi 23:30, se va pune în scenă, în premieră, piesa de teatru “Viaţă de cimitir”, care o va avea pe actriţa Rodica Popescu Bitănescu atât în rolul principal, cât şi în ipostaza de regizor.

NOAPTEA MUZEELOR 2014 Pasionaţii de artă nu trebuie să rateze Muzeul Naţional de Artă al României. Acesta va fi deschis toată noaptea. Cu această ocazie se va deschide în nocturnă Galeria de Artă Veche Românească, iar vizitatorii vor putea admira lucrări despre arta brâncovenească.

NOAPTEA MUZEELOR 2014 În acest an este disponibilă şi o aplicaţie pentru telefoanele mobile inteligente care se poate descărca gratuit de pe AppStore şi Google Play. Acesta oferă informaţii despre toate muzeele din ţară care participă la eveniment

DESCARCĂ DE AICI APLICAŢIA

 

NOAPTEA MUZEELOR 2014. Eveniment spectaculos în Cimitirul Bellu