MENIU

Nivelul de radioactivitate depășit pe amplasamentul fostei rafinării Astra din Ploiești. S-au luat măsuri URGENTE

Nivelul de radioactivitate depăşit amplasament fostă rafinărie Astra Ploieşti

Nivel de radioactivitate depăşit pe amplasamentul fostei rafinării Astra din Ploieşti. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a anunțat că zona a fost izolată, astăzi, pe o suprafaţă de circa 80 de metri pătraţi. 

Potrivit sursei citate de Agerpres, un echipaj de la USISU Ciolpani și o autospecială de primă intervenţie şi comandă de la ISU Prahova au mers pe amplasamentul Rafinăriei Astra în urma unei solicitări ca urmare a prezenţei unei surse radioactive provenite de la o antena tip paratrăsnet.
 
În prezent, se execută în continuare alte măsurători pentru a stabili gradul de radioactivitate. ''Până acum a fost indicată prezenţa a 3.700 cps - cobalt'', mai spune sursa citată.
 
Din informațiile existente până în prezent, faptul că limita de radioactivitate a fost depăşită nu reprezintă un pericol pentru populaţie, având în vedere că nu sunt locuinţe în apropiere.
 
Totodată, s-a făcut solicitare pentru autoritatea competentă în astfel de situaţii, respectiv Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, în sensul recuperării sursei, mai arată ISU.