MENIU

Ninsorile abundente și tulpina Omicron, golesc rafturile supermarketurilor din SUA

Supermarket SUA FOTO: Profimedia

Rafturile unor lanțuri de supermarketuri din Statele Unite ale Americii încep să de golească mai des, în contextul creșterii de cazuri de infecție cu noua tulpină a COVID-19, care afectează oamenii de pe lanțul de aprovizionare dar și, în unele zone, din cauza ninsorilor abundente, care au dat peste cap transporturile, releatează presa internațională.

Pandemia continuă să perturbe lanțurile de aprovizionare și multe supermarketuri din Statele Unite se confruntă cu o penurie de produse.

Timp de câteva zile la rând, nu au fost fructe sau legume în supermarketurile din SUA, in unele state, declara unii cetateni. Alții vorbesc despre o situație apocaliptică, relatează publicația belgiană La Libre, care preia un articol al agenției internaționale de presă AFP.

În alte magazine, mierea, ouăle, laptele sau carnea au dispărut de pe rafturi.

O mulţime de angajați din vârful şi de la baza lanțului de producție alimentară sunt bolnavi sau în carantină, din cauza OMICRON, ceea ce afectează complet lanțul de aprovizionare.

Iar în cazul produselor proaspete, foarte perisabile, este imposibil să le păstrezi prea mult timp, când se anunță vreme nefavorabilă.

De aici rezultă și raioanele complet goale din supermarket-urile americane, relateaza La Libre.