MENIU

Ninsoare abundentă la Rânca - Turiștii, avertizați să aibă lanțuri de iarnă la mașini dacă vor să urce în stațiune - VIDEO

Ninsoare abundentă la Rânca - Turiștii, avertizați să aibă lanțuri de iarnă la mașini dacă vor să urce în stațiune

Ninge din plin la Rânca. Drumarii au anunțat vineri seară că drumul a fost curățat însă au avertizat turiștii să nu parcheze pe carosabil pentru a evita aglomerația. În plus, polițiștii organizează filtru în zonă pentru a verifica mașinile dacă au lanțuri pentru iarnă.

Drumarii au acționat vineri seară cu nouă utilaje pe DN 67C Novaci - Rânca după ce în zonă a început să ningă abundent. Poliţiştii au organizat un filtru pentru a verifica autoturismele care vor să urce în staţiune dacă au lanţuri de iarnă, au informat reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

„Drumul a fost curățat, s-a trecut la îndepărtarea zăpezii de pe acostamente și zonele de parcare din interiorul stațiunii. 
Facem un apel la turiștii care mâine (sâmbătă, 21 ianuarie, n.r.) se vor deplasa în zona centrală a stațiunii să nu parcheze pe partea carosabilă pentru a se evita blocarea circulației”, au transmis drumarii, vineri seară.
 
 

Inţial au intervenit 6 autofreze cu lamă pentru degajarea carosabilului, dar au fost suplimentate cu încă 3 unimoguri de la Târgu Jiu. Poliţiştii vor organiza un filtru la kilometrul 22 al DN 67C pentru a nu mai permite autoturismelor care nu au lanţuri de iarnă să urce în Rânca.

„Din păcate, nu toți conducătorii auto au înțeles mesajele noastre și au plecat la drum fără lanțuri antiderapante. Începând cu ora 21:30 se interzice accesul fără lanțuri antiderapante, excepție făcând autoturismele 4×4”, a transmis anterior Secția Drumuri Naționale Tg. Jiu, care aparține de DRDP Craiova.