MENIU

Ninge ca-n povești la Sibiu. Un strat subțire de zăpadă s-a depus, deja, pe străzi

Vremea caldă, de primăvară, a luat sfârșit brusc, făcând loc frigului și chiar ninsorii. Temperaturile au scăzut simțitor și primii fulgi de zăpadă au căzut deja în câteva localități.

La Sibiu ninge de luni-noapte și s-a depus zăpadă atât în oraș, cât și în localitățile din județ.

Mai multe poze cu ninsoarea de la Sibiu au ”invadat” Facebook-ul în această dimineață. ”A venit prima zăpadă!”, ”La Sibiu ninge deja”, ”Atmosferă de Sărbători”, sunt comentariile celore care se bucură de precipitații. Alții, în schimb, nu privesc cu ochi buni răcirea vremii. 

Meteorologii spun că astăzi, la munte vor predomina ninsorile, iar în zonele deluroase şi trecător în Moldova, în special seara, vor fi precipitaţii mixte. Pe suprafeţe mici, se vor cumula cantitaţi de apă de peste 15 l/mp, conform Realitatea TV.

Vântul va avea unele intensificări în sud-est şi pe crestele montane. În aceste condiţii temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade.

Bucureştenii au parte de o zi cu nori, din când în când ploi şi cel mult 8 grade la amiază.

La munte, vremea va fi în general închisă, iar temperaturile maxime se vor situa în limite normale pentru această perioadă. Pe arii relativ extinse vorbim despre precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar pe suprafeţe mici se vor cumula cantităţi de apă de 20...25 l/mp.

Izolat vor fi condiţii de polei şi vântul va sufla mai tare pe creste. În aceste condiţii la amiază termometrele vor indica 1 grad la Păltiniş, 2 grade la Predeal, 0 la Semenic, 1 grad la Sinaia, 2 la Stâna de Vale şi minus 2 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău. 

 

Foto: Facebook