MENIU

Nimeni nu ştia acest lucru despre laptele de migdale. Iată ce efect are asupra organismului

<p>Nimeni nu ştia acest lucru despre laptele de migdale. Iată ce efect are asupra organismului</p>

Laptele de migdale este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar, dar şi pentru cei care încearcă să scadă în greutate. Are un conţinut caloric scăzut, un pahar de 250 ml având numai 40-60 de calorii, în comparaţie cu 90 şi 120 de calorii cât are laptele de vacă.

Migdalele sunt o sursă excelentă de minerale esenţiale precum cuprul, manganul, magneziu, fosfor, zinc, calciu, dar şi vitaminele A, B şi E. Din doza recomandată zilnic de vitamine, 250 ml de lapte de migdale oferă 10% vitamina A, 25% vitamina D şi 50% vitamina E. Vitamina D ajută şi la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi a functiilor celulelor nervoase.

Cuprul si manganul formează o parte esenţială din diferite enzime antioxidante care luptă împotriva radicalilor liberi. Manganul ajută la producerea energiei din proteine şi carbohidraţi şi este direct responsabil de menţinerea unui nivel optim de energie.

Consumul de lapte de migdale este benefic pentru sănătatea oaselor, a dinţilor şi a inimii. În plus, laptele de migdale reglează nivelul colesterolului, sprijină bună funcţionare a sistemului digestiv şi este recomandat în dieta persoanelor care suferă de diabet deoarece nu le va creşte glicemia. Un pahar de lapte de migdale conţine numai 8 mg de carbohidraţi şi are un indice glicemic scăzut.

Mai multe articole despre:
sănătate vitamine calorii lapte de migdale