MENIU

"NICUŞOR DE LA BRĂILA", aplicaţia pentru smartphone creată de doi elevi. Face FURORI PE INTERNET

Nicuşor de la Brăila

Doi elevi ai Liceului Teoretic "Nicolae Iorga" din Brăila, de la profilul matematica-informatica, au creat o aplicatie originala pentru smartphone, care il are in prim plan pe Nicusor de la Braila, un om al strazii din oraş ajuns vedeta pe Youtube, dar si la TV.

Danca Adrian si Hornea Marcel (foto), ambii in varsta de 18 ani, au inceput tot acest proiect printr-o joaca, lucrand in diferite medii de programare. In luna februarie a.c., totul a capatat contur, cei doi realizand o aplicatie pentru smartphone, intitulata "Nicusor de la Braila", scrie  infobraila.ro.

Ideea brailenilor s-a dovedit a fi una de succes, notorietatea nationala a personajului "Nicusor de la Braila" facand din acest joc unul extrem de viral. Aplicatia realizata de elevii de la "Iorga" a avut o reusita peste asteptari.

Pe data de 6 martie, jocul a devenit online, oferit spre descarcare gratis in cadrul Market Android. In mai putin de o saptamana, "Nicusor de la Braila" a ajuns pe locul 65 in topul celor mai downloadate jocuri gratuite de pe Market Android. Pe 27 martie, jocul se afla pe locul 15, lasand in urma jocuri mult mai titrate ca "Angry Birds" sau "Pet Rescue Saga".

Poţi să descarci aplicaţia de AICI.