MENIU

Nicușor Dan, primele măsuri sociale după explozia infectărilor de 2 săptămâni în Capitală - Ce vor primi oamenii fără adăpost și bătrânii

Nicușor Dan, primele măsuri sociale după explozia infectărilor de 2 săptămâni în Capitală

Persoanele fără adăpost vor primi măşti de protecţie şi dezinfectanţi şi vor avea acces la programe prin care vor putea beneficia de o masă caldă și de o baie caldă și haine curate și încălțăminte, a anunţat, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. Și persoanele în vârstă vor fi ajutate, a mai spus edilul Bucureștiului. Anunțul vine după două săptămâni de creștere accelerată a ratei de infectare COVID-19 la nivelul Capitalei, peste nivelul de 6 la mie. 

„Primăria Capitalei derulează în această perioadă mai multe acţiuni de sprijinire a persoanelor vulnerabile.

Persoanele fără adăpost vor primi kituri de protecţie împotriva COVID-19, constând în măşti şi dezinfectanţi.

Totodată, aceste persoane vor avea acces la programele 'Supa comunitară' şi 'Duşurile sociale', prin care vor putea primi gratuit o masă caldă, vor putea face baie şi vor primi la schimb haine curate şi încălţăminte”, a scris Nicuşor Dan, miercuri seară, pe Facebook.

Edilul Bucureștiului a mai spus că și „persoanele în vârstă, rămase singure şi fără aparţinători, vor fi ajutate să-şi procure alimentele şi produsele necesare".

Primarul general al Capitalei a mai precizat că aceste acțiuni au drept scop limitarea răspândirii epidemiei și sunt realizate cu ajutorul echipelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Anunțul făcut de Nicușor Dan vine după 15 zile de la depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Miercuri, rata de incidență a ajuns la 15,1 la mia de locuitori.

Mai multe articole despre: