MENIU

Nicușor Dan pregătește 40 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în parcările publice din București

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va propune spre aprobare, în ședința de joi, 29 septembrie, a CGMB, un proiect de hotărâre prin care să se înființeze 40 de stații de încărcare pentru mașini electrice în parcările publice din București.

Acesta a precizat că stațiile de încărcare vor fi amplasate în parcările administrate de Administrația Străzilor, în cele mai importante zone din oraș.

„În ședința de joi, voi supune aprobării Consiliului General al Municipiului București un proiect de hotărâre extrem de important pentru protejarea mediului - Protocolul de colaborare dintre Administrația Străzilor și Compania Municipală Energetica Servicii București (CMESB), protocol care ne va ajuta să amplasăm 40 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice în București.

Este vorba despre stații de încărcare pe care le vom amplasa prin CMESB în parcările administrate de Administrația Străzilor. Acestea vor fi în zone precum Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, Calea Moșilor, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani.

Astfel, dorim să venim în întâmpinarea nevoilor persoanelor fizice și juridice de a avea cât mai multe stații de încărcare, în condițiile în care a crescut numărul utilizatorilor de mașini electrice/hybrid.

Compania Energetica va asigura stațiile de alimentare și dotările necesare specifice funcționării acestora și le va amplasa în spațiile puse la dispoziție de Administrația Străzilor, pentru a fi utilizate de cetățeni”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Mai multe articole despre:
nicusor dan statii masini electrice