MENIU

Nicușor Dan: „Oamenii fără adăpost trebuie să beneficieze de suport real și adaptat la perioada aceasta de pandemie”

Nicușor Dan: „Oamenii fără adăpost trebuie să beneficieze de suport real și adaptat la perioada aceasta de pandemie”

Noul primar al Capitalei s-a întâlnit cu ONG-urile implicate în susținerea oamenilor străzii. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Nicușor Dan a vorbit, printre altele, și despre verificarea centrelor sociale ale Primăriei Municipiului București de către echipe mixte ale municipalității și ale organizațiilor non-guvernamentale.

Nicușor Dan: „Oamenii fără adăpost trebuie să beneficieze de suport real și adaptat la perioada aceasta de pandemie. Sezonul rece, care deja a început, dar și riscurile legate de răspândirea virusului COVID-19 nu sunt de neglijat, însă măsuri pot fi luate – așa cum se iau în toate capitalele europene.

După discuția avută astăzi cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale implicate în susținerea oamenilor fără adăpost, am confirmat că vom face un efort comun pentru îmbunătățirea consistentă a măsurilor.

Toți cei care au nevoie vor putea folosi spațiile AFI, nimeni nu va fi evacuat din aceste imobile, cel puțin până în aprilie. De asemenea, am discutat cu reprezentanții ONG-urilor pentru a forma o echipă care să verifice centrele sociale ale Primăriei Municipiului București. În cel mai scurt timp vom avea un raport clar, real pentru a putea reuși să îmbunătățim condițiile în aceste locuri și să le asigurăm acestor oameni condiții decente și bunuri de strictă necesitate.”

Mai multe articole despre:
Nicusor Dan