MENIU

Nicușor Dan, după ce Gabriela Firea a acuzat un sabotaj: ”Primarul nostru tot mandatul ăsta a plâns. Este un primar plângăcios”

După acuzațiile dure făcute de primarul general Gabriela Firea, prin care acuză un sabotaj referitor la incidentul cu troleibuzul care a luat foc, contracandidatul acesteia la Primăria Capitalei spune că parcul auto al Bucureștiului este învechit.

Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, a susținut, luni, o conferință de presă la Depoul Vatra Luminoasă, despre ”dramatica” situație în care se găsește STB, după cum a spus acesta. Dan a remarcat că nu există o mentenanță profesionistă în privința vehiculelor de transport bucureștene.

”Pe achiziția din fonduri europene situația este dezastruoasă. Abia la jumătatea anului trecut a început pregătirea pentru achiziția pentru 100 de tramvaie și 100 de autobuze electrice. Prima licitație pentru tramvaie a fost închisă la jumătatea lui 2019, a doua licitație a fost anulată. achiziția de tramvaie este condiționată de refacerea liniior de tramvai 40 și 55. Nu s-a făcut nici măcar documentația tehnică. Suntem în contratimp. Dacă banii nu sunt cheltuiți până în 2023, trebuie dați înapoi.

”Primarul nostru care tot mandatul ăsta a plâns, un primar plângăcios, a venit și a acuzat un sabotaj. Vreau să vă aduc aminte în decembrie 2018 când au fost niște defecțiuni la sistemul de semaforizare, a venit viceprimarul Bucureștiului și a acuzat o mână criminală care a umblat prin semafoarele municipalității ca să afecteze acest mandat glorios. Bineînțeles că s-a făcut o plângere penală și s-a constatat că era o eroare a noii companiei managementului traficului care nu știa să lucreze cu semafoarele pe care le primise de la administrația străzilor”, a declarat Nicușor Dan.

Mai multe articole despre:
nicusor dan