MENIU

Nicușor Dan dezvăluie discuțiile avute cu Nicolae Ciucă - Ce au stabilit despre subvenția pentru termoficare

Nicușor Dan

Nicușor Dan a avut o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă. Primarul Capitalei a explicat pe Facebook care au fost subiectele discuției sale cu Ciucă și când va avea o lămurire în privința subvenției pentru termoficare.

Nicușor Dan a explicat pe Facebook de a discutat cu Nicolae Ciucă la întâlnirea avută sâmbătă:

"Am avut azi prima întâlnire, foarte bună, cu noul premier Nicolae Ciucă, pentru a discuta despre problemele Capitalei și modul în care Primăria Generală poate colabora cu Guvernul în interesul bucureștenilor. 

I-am spus domnului prim-ministru că urgența Bucureștiului e legată de costul termoficării, în condițiile în care prețurile în sectorul energetic au crescut puternic în acest an și că e de dorit un efort comun al primăriei, guvernului și cetățenilor pentru a acoperi aceste creșteri. Am reafirmat de asemenea intenția Primăriei Generale de a prelua producătorul de energie ELCEN, pentru a avea la un loc producția și distribuția energiei termice. 

Am discutat în același timp despre bugetul municipalității și soluțiile pentru marile investiții necesare Bucureștiului, precum și despre problema urbanismului, unde e nevoie de control și implicare serioasă din partea Inspectoratului de Stat în Construcții pentru o dezvoltare urbană echilibrată. 

Premierul Nicolae Ciucă a fost foarte deschis față de subiectele pe care le-am ridicat și îi mulțumesc pentru promptitudinea cu care a acceptat să ne întâlnim. 

Cu privire la subvenția pentru termoficare, vom avea un răspuns în urma unei analize care se face atât pentru București, cât și pentru celelalte municipii care au cerut sprijin guvernamental. E o chestiune foarte importantă pentru Capitală – chiar critică, începând cu luna ianuarie. Și, spun din nou, nu e problema singulară a Bucureștiului, ci e o problemă pe care o au și celelalte mari municipii din România. 

Avem nevoie în continuare de sprijin guvernamental pentru a menține echilibrul financiar al primăriei, pentru a reuși să plătim lucrările curente, tranșele la vechile datorii reeșalonate și pentru a face față creșterilor de prețuri. Cred că încheierea crizei și revenirea la stabilitate politică deschide calea către soluțiile așteptate.", a declarat Nicușor Dan pe Facebook.

Mai multe articole despre:
nicusor dan nicolae ciuca