MENIU

Nicușor Dan: Cheltuielile Primăriei Capitalei vor fi reduse în 2021. Companiile municipale au fost un dezastru

Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat joi, într-o conferință de presă, că bugetul Primăriei Capitalei va fi prezentat la începutul lunii februarie. Din cauza datoriilor uriașe pe care le are instituția, de 2,5 miliarde de lei, cheltuielile vor fi reduse. Edilul a reiterat dorința de a desființa companiile municipale, care au fost ”un dezastru”.

Nicușor Dan a precizat că va solicita sprijinul Guvernului pentru realizarea bugetului PMB, dar că nu va cere mai mulți bani decât alte administrații locale. 

Primarul Capitalei a anunțat că săptămâna viitoare va fi lansat în dezbatere publică proiectul de buget al instituției pe care o conduce, la care vor fi invitați și reprezentanții ONG-urilor. Bugetul va fi prezentat în jurul datei de 1 februarie, a mai precizat Dan.

”În ceea ce privește bugetul pe 2021, așa cum legea ne obligă, vom face o reală dezbatere publică asupra bugetului. Începând de săptămâna viitoare, vom discuta cu directorii din Primărie și instituțiile din subordine despre așteptările pe care le au. La aceste discuții vor fi invitate ONG-urile. Săptămâna următoare vom avea o discuție separată pe partea de investiții, pentru că nu a fost clar cine de ce se ocupă.

De exemplu, anveloparea blocurilor și competența pe sectoare. În jurul datei de 1 februarie, când e așteptat să vină și bugetul național, vom ieși cu un proiect de buget. Companiile municipale au fost un dezastru pentru Primăria Capitalei. Nu mai spun de companiile care urmau să aducă mai mulți bani, compania imobiliară și de parking, care urmau să aducă mai mulți bani și nu au adus deloc. Reafirm voința de a desființa aceste companii municipale și a mea, și a CGMB. În acest week-end se finalizează negocierile și vor fi propuși oameni în Consiliile municipale. Din nou există întregul suport al Executivului pentru desființarea companiilor”, a declarat primarul. 

”Bucureștiul va deveni un oraș de care vom fi cu toții mândri. (...) La preluarea mandatului, am spus că prioritățile mele pentru lunile noiembrie, decembrie vor fi criza sanitară și criza termoficării. Pe ianuarie avem o criză pe deșeuri și prioritatea pe luna ianuarie e elaborarea bugetului pentru anul acesta și investițiile pentru anii următori. În februarie vom începe să operaționalizăm marile lucrări pe care le așteaptă bucureștenii în special în zona trafic, infrastructură și termoficare”, a adăugat Nicușor Dan. 

Citește și: ”Datorii uriașe la Primăria Capitalei - 2,5 miliarde de lei. Nicușor Dan: ”Aici ne-au adus floricelele şi târgurile şi companiile municipale”