MENIU

Nicușor Dan anunță DEBLOCAREA conturilor Primăriei Capitalei - Soluția pentru Costică Costanda

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că au fost deblocate conturile municipalităţii.

„Conturile Primăriei au fost deblocate. Începând de mâine, Primăria Capitalei poate face plăți în contul proiectelor de investiții aflate în derulare”, a anunțat primarul general - Nicușor Dan.

„Judecătoria Sector 5 a dispus suspendarea provizorie a executării silite în dosarul inițiat de omul de afaceri Costică Constanda. Primăria Municipiului București va continua negocierile cu familia Constanda, pentru soluționarea situației”, a transmis, miercuri, primarul general după deblocarea conturilor.
 
Omul de afaceri Costică Constanda a blocat conturile Primăriei Capitalei pentru recuperarea sumei de 120 de milioane de euro. Primăria a mai avut conturile blocate și în 2020, din cauza datoriei care la acel moment era de 115 milioane de euro.

Omul de afaceri care se judecă cu Primăria Generală de peste 10 ani vrea să recupereze 75 de milioane de euro, la care se adaugă și penalităţile de întârziere în valoare de 45 de milioane de euro.

Primarul general a anuțat că propune darea în plată a unor terenuri ale municipalităţii pentru a fi stinsă datoria faţă de familia Constanda. El preciza că pentru concretizarea acestui demers este necesar votul a două treimi din Consiliul General al Capitalei.

„Intenţia noastră este de a plăti, iar propunerea este de a plăti eşalonat rate lunare”, a spus Nicușor Dan.